(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock) Pavlo Glazkov - stock.adobe.com

OVSA zet zich in voor verbetering stadscentrum

Algemeen

De Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) heeft middels een brief aan de raad verzocht met elkaar in gesprek te gaan “om samen ervoor te zorgen dat er weer een goede balans komt tussen economische en maatschappelijke belangen in onze geweldige binnenstad”.

De OVSA benadrukt in de brief over veel aspecten zeer tevreden te zijn, waaronder de samenwerking tussen ondernemers en overheden en de doorontwikkeling en visie op de toekomst. Echter, de Ondernemersvereniging maakt zich zorgen om het feit dat de gebruikers van de binnenstad niets merken van de betere inkomstenstroom voor gemeente Almere op onder andere grondopbrengst, OZB, WOZ en parkeerinkomsten.

Investeren in comfort en doorontwikkeling

“De parkeertarieven worden stelselmatig steeds hoger (komend jaar zelfs bijna 10%) en toch zijn er steeds verdere inperkingen op beheer, onderhoud en comfort. De openbare toiletten zijn gesloten, het bewaakt fiets-parkeren wordt steeds verder uitgekleed, de verlichting, liften en roltrappen functioneren zeer matig en op schoon, heel en veilig is onderbezetting in de uitvoering steeds meer aanwezig”, aldus de OVSA. De Vereniging geeft aan er begrip voor te hebben dat er geld naar het toekomstperspectief van de stad gaat, maar wil voorkomen dat de hele exploitatie gebruikt wordt zonder investering op het gebied van comfort en doorontwikkeling.

De brief van het OVSA is doorgestuurd aan het college van burgemeester en wethouders, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor dit onderwerp. De OSVA is momenteel in afwachting van een reactie op de brief.