Tineke Rensen, voorzitter SheCredit (Foto: aangeleverd)
Tineke Rensen, voorzitter SheCredit (Foto: aangeleverd)

SheCredit organiseert bijeenkomst ‘Investeringsmogelijkheden voor ondernemers’

Algemeen

SheCredit, de Kredietunie voor Vrouwelijke ondernemers, organiseert op donderdagavond 24 november samen met het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, Vereniging bedrijfskring Almere, Almere City FC Businessclub en Horizon Flevoland de bijeenkomst ‘Investeringsmogelijkheden voor ondernemers’ bij de Kemphaan. Voorzitter Tineke Rensen van SheCredit: “Het is hoog tijd voor vrouwelijke ondernemers om te weten hoe zij zich succesvol kunnen positioneren voor investeerders.” 

Van de ruim 5 miljard aan investeringsgeld in startups gaat 92 procent naar teams die volledig uit mannen bestaan, zo blijkt uit onderzoek van TechLeap. Opmerkelijk, omdat 50 Nederlandse tech-investeerders verenigd in Fundright afspraken minimaal 35 procent te investeren in bedrijven met op z’n minst één vrouw in het bestuur. Een doorn in het oog van Rensen, die vrouwelijk leiderschap propageert en als voorzitter bij SheCredit ondernemers (v) aanmoedigt verder te groeien. 

Ondernemers (m/v) met investeringsmogelijkheden welkom

Al in 2018 meldde de Boston Consulting Group dat startups met een vrouwelijke (mede)-oprichter twee keer meer geld opleveren voor hun investeerders dan bedrijven met mannelijke oprichters. Rensen licht toe: “Juist omdat de lat hoger ligt voor vrouwen om een investering binnen te krijgen, doen hun bedrijven het vaak beter.” Toch laat onderzoek zien dat investeerders – vaak mannen – sneller geneigd zijn in mannen te investeren en ideeën van vrouwen kritischer benaderen. Tijd om een avond over investeringsmogelijkheden voor ondernemers te organiseren, vond SheCredit. “De bijeenkomst op 24 november is bedoeld voor zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden.” 

Programma

19.00 uur - Aanvang
19.15 uur - Investeren in vrouwelijk ondernemerschap door Tineke Rensen van SheCredit
19.45 uur - Hoe positioneer je jezelf voor investeerders. Jeroen van der Heide van Impakt Tribe
20.15 uur - Spreker Succesverhaal
20.45 uur - Spreker crowdfunding
21.15 uur - Spreker vastgoed investeren/stapel financieren
21.45 uur - Netwerken

Datum: 24 november
Tijd: 19.00 uur-22.15 uur
Locatie: Restaurant de Kemphaan
Kemphaanpad 8, 1358 AC Almere  

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden: www.shecredit.nl  

Over SheCredit

SheCredit, de Kredietunie voor Vrouwelijke Ondernemers, staat vrouwelijke ondernemers in het Midden en Klein Bedrijf met geld én met raad, daad en ervaring ter zijde. De coöperatieve structuur van kredietunies waarborgt de persoonlijke en menselijke factor in het financieringsbedrijf, waardoor sparen en lenen weer een gezicht krijgen. SheCredit werkt via de Vereniging van Kredietunies in Nederland samen met de World Council of Credit Unions, “the world’s leading advocate, platform, development agency and good governance model for credit unions”.