Afbeelding
AlmereZaken

Succesvolle bijeenkomst vrouwelijke ondernemers

Algemeen

Maar liefst 50 vrouwelijke ondernemers en managers uit Almere waren afgelopen zondag, Internationale Vrouwendag, naar het Almeerse View gekomen om deel te nemen aan de inspirerende bijeenkomst “Over hart, hormonen en ondernemen gesproken…”. Een event over ondernemen in de zorg in deze uitdagende tijden. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Rabobank Almere, de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen.

Saskia van Haga, bestuurslid van de VBA, opende namens de drie organisaties de bijeenkomst. De gezondheidszorg staat onder grote druk. Door een veranderde zorgvraag en (deels gereguleerde) marktwerking is ondernemerschap in de gezondheidszorg steeds belangrijker geworden. Zorgverleners hebben te maken met cliënten die zelf kiezen voor bepaalde diensten en aanbieders op basis van kwaliteit, ervaring, beleving en toegankelijkheid. Zorgaanbieders worden zo ook meer ondernemers, gericht op het herkennen en waarmaken van economische kansen. Een goed moment dus om dit jaar vrouwelijke een vrouwelijke ondernemer en beslisser in de zorg aan het woord te laten. Gynaecologe Anne-Mieke Omtzigt nam het publiek op bevlogen wijze mee in de door haar afgelegde route naar een vrij gevestigde vrouwenkliniek. Voor haar waren servant leadership en planetree belangrijke kernwaarden om juist voor zichzelf te beginnen. Verder deed ze op inspirerende wijze uit de doeken hoe hormonen je ondernemerschap kunnen beïnvloeden, van testosteron, cortisol, dopamine tot serotonine. Maar nog belangrijker… hoe je ze in kunt zetten om nog succesvoller te worden.

Lea Bouwmeester
Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester, woordvoerder namens de PvdA-fractie op het gebied van de zorg, nam iedereen mee in de uitdagingen en veranderingen in de zorg. Haar motto: centraal in de zorg staat dat we het samen doen en dat we goed afstemmen welke behoeften er bij de zorgvrager zijn en hoe we hierin voorzien. Zij riep ook de zorgverleners op om met concrete zorgvragen of ideeën voor verbetering contact met haar te zoeken. Ook dit jaar was er een goed doel verbonden aan het event om deze wijze vrouwen elders in de wereld te kunnen helpen. Dit jaar is gekozen voor een project van de NONA Foundation dat wordt ondersteund door de Almeerse Soroptimistenclub. Na een mooie intro overhandigde Annemarie Eggermont, accountmanager Private Banking van Rabobank Almere namens de aanwezige ondernemers een cheque van € 500,00 aan de Soroptimisten. Na de wrap up door dagvoorzitter Marga Janse, voorzitter van de Flevolandse Zakenvrouwen, wisselden de ondernemers uit de zorg en de andere sectoren veelvuldig met elkaar van gedachten en visitekaartjes tijdens de netwerkborrel.