Datacenter Almere was gevestigd aan de Randstad 22. (Foto: Almere Zaken)
Datacenter Almere was gevestigd aan de Randstad 22. (Foto: Almere Zaken)

Datacenter Almere failliet verklaard

Algemeen

Datacenter Almere is deze week failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Ook ICT Campus Almere en NL Datastore, twee zusterbedrijven van het datacenter, zijn failliet.

Datacenter Almere was verantwoordelijk voor de dataopslag en beheer van kleine en middelgrote ondernemers in Almere. Naast aanbieder van co-locaties profileerde het datacenter zich ook als campus en ontmoetingsplek voor ict-ondernemers die duurzaam wilden ondernemen.

ICT Campus
Om eigen werknemers op te kunnen leiden, heeft het bedrijf in 2019 de ICT Campus opgezet. Vanaf 2021 konden studenten van ROC Flevoland ook een opleiding tot data-engineer volgen aan de campus. Deze opleidingen zijn door het faillissement niet meer te volgen.

Curator
De rechtbank heeft curator Kim Reekes van het Utrechtse bureau De Advocaten van Van Riet (AVVR) aangesteld en zal de afwikkeling van het faillissement begeleiden. Datacenter Almere opende precies drie jaar geleden haar deuren aan de Randstad in Almere. Het ging om een datacenter in het pand waar eerder Vancis en Interxion waren gevestigd. Eigenaar Andrew van der Haar is ook de man achter Datacenter Groningen. Dat werd afgelopen september al overgenomen door Weserve, een leverancier van glasvezel- en hostingdiensten.