Rabobank-directeur Wouter Stevens in actie tijdens het WK Hockey (Foto: aangeleverd)
Rabobank-directeur Wouter Stevens in actie tijdens het WK Hockey (Foto: aangeleverd)

Almeerse Rabo-directeur is wereldkampioen hockey

Algemeen

Directeur Wouter Stevens van de Rabobank Almere is maandag in Zuid Afrika met het Nederlands Team wereldkampioen hockey voor 45-plussers geworden. “Een geweldige ervaring op mijn leeftijd.”

Tot 2010 was Stevens een bovengemiddeld hockeyspeler. “Ik kwam uit voor HIC in Amstelveen. Vier keer per week trainen, en zo. We schurkten tegen de Hoofdklasse aan, maar dat haalden we uiteindelijk niet.” Bij het opbouwen van zijn zakelijke carrière, besloot hij zijn sportieve carrière niet af te bouwen door te blijven hockeyen.”

Serieus

In juni, inmiddels 45 jaar, werd hij geselecteerd voor het WK Hockey in Zuid Afrika 45+, waar tegelijkertijd ook de toernooien voor 50+, 55+ en 65+ werden afgewerkt. Niet echt een bierteam dat lekker uitbuikt onder een heerlijk zonnetje. “Welnee, het ging er zeer serieus aan toe”, stelt Stevens. “We hadden een kok, een fysiotherapeut en privétransport dat ons naar de stadions bracht. De wedstrijden werden live uitgezonden. Toen we de eerste wedstrijd Argentinië versloegen, besefte ik dat we ver konden komen. Het werden uiteindelijk zes wedstrijden in negen dagen. Dat is best pittig: herstellen, koelen en dan weer opladen.”

Duitsland in de finale

Zondag werd Engeland geklopt (1-0) maandag werden de Duitsers in de finale met 3-0 opzij gezet. “Op mijn leeftijd nog ergens de beste van de wereld in zijn”, lacht Stevens. “Dit is een droom die uitkomt” zegt hij met een knipoog. Volgend jaar is het EK in Londen, maar ik moet nog even nadenken of ik daar aan mee wil doen. Dit is eigenlijk niet meer te overtreffen.”

Rabobank

De parallellen met het bedrijfsleven zijn niet moeilijk te vinden, aldus de Rabo-directeur. “Mijn voorganger in Almere, Ferry Huurman, is een gedreven basketballer. Presteren zit zowel in sport als het bedrijfsleven. Als in Zuid-Afrika twee of drie spelers liever het nachtleven van Kaapstad waren ingegaan in plaats van te focussen op goud, heb je verschillende belangen. Belangrijk is om een team te vormen dat voor hetzelfde doel gaat. Er zijn 18 spelers, 12 kunnen er maar in de basis staan. Er moet commitment zijn naar elkaar en vooral naar het team. Na iedere wedstrijd evalueer je met elkaar: wat ging er goed, wat kan beter? Het is een reis die we samen tot een goed einde maakten. ”

Amsterdam

Overigens werd Erik Versnel (directeur Rabobank Amsterdam) in de categorie 55+ ook wereldkampioen.