Olivier en José Sabbé zijn blij dat hun winkel wordt overgenomen door een nieuwe eigenaar. (Foto: Fred Rotgans)
Olivier en José Sabbé zijn blij dat hun winkel wordt overgenomen door een nieuwe eigenaar. (Foto: Fred Rotgans)

Stripwinkel Het Beeldverhaal blijft bestaan

Algemeen

Vaste klanten van Stripwinkel Het Beeldverhaal kunnen opgelucht ademhalen. Er is een nieuwe eigenaar voor de winkel gevonden, die per 1 september de stripwinkel overneemt. Eigenaren José en Olivier Sabbé vertellen: “We zijn ontzettend blij dat de winkel blijft voortbestaan. En dan vooral voor de klanten die hier zo graag komen.”

Begin vorige maand lieten Olivier en José Sabbé weten eind augustus met hun bekende winkel aan de Schutterstraat 16 te stoppen. Hoewel de zaak drukker wordt bezocht dan ooit, was het tijd om na 40 jaar rustiger aan te gaan doen. Wat er volgde was een lawine aan reacties.

Hartverwarmend
“Het is onvoorstelbaar hoeveel berichten en bezoekjes we hebben ontvangen, honderden en nog steeds komen er elke dag reacties binnen. Hartverwarmend.” Eén van die reacties bleek van een ondernemer te zijn die serieuze interesse had om de zaak over te nemen. Sabbé vertelt: “Hij is een ondernemer, maar ook een klant van de winkel en vond dat Almere niet zonder Het Beeldverhaal kan. Al vrij snel waren we eruit en ik ben heel blij te kunnen vertellen dat hij per 1 september aanstaande de winkel overneemt.”

Levenswerk
Ook José is blij met de overname. “Het is toch je levenswerk dat je nu met een gerust hart in goede handen achterlaat. Ik ben vooral dankbaar dat de vaste klanten hun winkel blijven houden en ook de drie personeelsleden zullen in de winkel blijven werken. We hopen dat er nog veel klanten gezellig gedag komen zeggen. Vanaf zaterdag 27 augustus zijn we alle dagen in de winkel aanwezig. Begin september stellen wij de nieuwe eigenaar voor, die we natuurlijk zullen ondersteunen de eerste tijd.”