Jose en Olivier Sabbé hopen dat de winkel openblijft voor stripliefhebbers. (Foto: Fred Rotgans)
Jose en Olivier Sabbé hopen dat de winkel openblijft voor stripliefhebbers. (Foto: Fred Rotgans)

Stripwinkel Het Beeldverhaal gaat stoppen

Algemeen

Stripwinkel Het Beeldverhaal aan de Schutterstraat nummer 16 gaat eind deze zomer stoppen. Dat laten eigenaren Jose en Olivier Sabbé, die de winkel al decennia lang samen runnen, met een dubbel gevoel weten. Stripliefhebbers hoeven echter nog niet te treuren, Olivier Sabbé hoopt nog op een geïnteresseerde die zijn winkel wil overnemen. 

“Eigenlijk is het doodzonde als de winkel verdwijnt,” vertelt Sabbé. “Er komen hier stripliefhebbers uit Almere, uit de rest van Nederland, en zelfs ook uit het buitenland. Iedereen weet ons altijd te vinden, omdat we een bijzondere winkel zijn met een uitgebreide collectie strips, gifts en comics.” Toch gaat de ondernemer op de laatste dag van augustus definitief stoppen met zijn winkel. Niet omdat het niet succesvol is, maar omdat hij met zijn 66 jaar meer wil gaan genieten van het leven.

Overname 

“Voor ons is het mooi geweest. We hebben het meer dan 40 jaar gedaan, waarvan sinds 1999 in Almere. En het is nu, zeker na coronatijd, drukker dan ooit in de winkel. Daarom hoop ik voor al onze klanten dat er iemand is die onze winkel wil voorzetten. Een stad als Almere hoort een stripwinkel te hebben.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Olivier Sabbé via emailadres: hetbeeldverhaal@cs.com