Taco van der Meer, eigenaar van restaurant Bakboord. (Foto: Peter Isaak)
Taco van der Meer, eigenaar van restaurant Bakboord. (Foto: Peter Isaak)

Brasserie Bakboord gaat verder als restaurant Bakboord

Algemeen

Brasserie Bakboord aan de Veerkade in de havenkom heet vanaf nu restaurant Bakboord. Sinds de overname in februari 2018 door Horecaondernemer Taco van der Meer heeft er een ware transformatie plaatsgevonden van brasserie naar restaurant. “Na diverse verbouwingen en een conceptverandering naar Fine Dining, kan nu met trots gesteld worden dat Bakboord met recht restaurant genoemd mag worden”, aldus Taco van der Meer. 

“Wij willen een concept neerzetten met als enige doel: zéér tevreden gasten. Daar zijn wij met Bakboord volledig in geslaagd”, vervolgt Van der Meer. “Op de review sites wordt de kwaliteit geroemd. Maar bij de naam brasserie denken gasten toch aan een ander product dan bij een restaurant. Dat geeft verwarring en ook wel eens een teleurstelling en dat is juist wat wij willen voorkomen.”

Culinair speelveld

Restaurant Bakboord is het culinaire speelveld van de creatieve executive chef Lars Bertelsen, Chefkok Chen Margolin en hun team, die dagelijks bijzondere gerechten bereiden. Zij laten zich inspireren door de natuur, nieuwe (her)ontdekte groenten en smaken, en gebruiken contrasterende ingrediënten die krachtig en intens zijn, maar toch resulteren in gerechten die hun delicatesse perfect behouden.

Restaurant-manager Chris Bos is verantwoordelijk voor de service. Naast de uitgebreide wijnkaart heeft hij met grote zorg de wijnarrangementen samengesteld. Naast de á la carte is er ook het 2 tot 8 gangen Chefs menu en is er ook een volledig 2 tot 8 gangen vegetarisch menu.

Ondernemer

De Almeerse ondernemer Taco van der Meer werkt al een kleine 40 jaar in de horeca, waarvan de afgelopen 20 jaar in Amsterdam. Hij is onder meer eigenaar van 4-sterren Superior Design Hotel The Albus in Amsterdam en Senses Restaurant, dat wordt erkend als een van de top Fine Dining restaurants van Amsterdam. Sinds 2018 is hij ook eigenaar van restaurant Bakboord. Ook is hij voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Almere, de branchevereniging voor de Horeca in Nederland.