Vis à Vis brengt de wereld van de kringloopwinkel tot leven. (Foto: Marinus Vroom)
Vis à Vis brengt de wereld van de kringloopwinkel tot leven. (Foto: Marinus Vroom)

Vis à Vis: ‘Nog nooit was snel uitverkopen zo wrang’

Algemeen

Nu culturele instellingen hun deuren weer mogen openen, kon het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis donderdag dan toch van start gaan met de avontuurlijke winterproductie KRINGLOOP. De hele reeks was meteen volledig uitverkocht. “Door de 1,5 meter maatregel mogen wij slechts 60 bezoekers ontvangen in plaats van 190. Nog nooit was snel uitverkopen zo wrang”, vertelt Mascha Selhorst, Hoofd Commerciële zaken bij Vis à Vis.

“We willen natuurlijk helemaal geen nee verkopen aan onze bezoekers. We hopen dat de maatregelen over drie weken kunnen versoepelen, zodat we niet én een Coronatoegangsbewijs hoeven te vragen én 1,5 meter afstand hoeven te handhaven. Zodat we alle bezoekers die op de wachtlijsten staan, kunnen verwelkomen.” Tot die tijd kunnen alleen de gelukkigen die een kaartje hebben bemachtigd van de voorstelling genieten. Almere DEZE WEEK nam donderdagavond een kijkje bij de doorloopvoorstelling. 

Vis à Vis Adventures

De muzikale voorstelling KRINGLOOP is een productie van Vis à Vis Adventures, de serie avontuurlijke wintervoorstellingen op het terrein van het Almeerse theatergezelschap naast het Almeerderstrand. De nieuwe voorstelling laat de wereld achter ieders favoriete koopjeswinkel zien. De toeschouwers nemen plaats in De Rode Haring, het restaurant van Vis à Vis, waar zij met een maaltijd op schoot worden verwelkomd door het team van Kringloopwinkel De Hoop, die onder leiding van Sjef enorme sprongen op het gebied van efficiëntie en modernisatie doormaakt. 

Theatrale ontdekkingsreis

Wat extra handjes zijn welkom. Het publiek is aanwezig op een informatieavond voor potentiële vrijwilligers. We maken kennis met de medewerkers, die allemaal een eigen rugzakje en verhaal hebben. Het is een bont gezelschap, maar bij Kringloopwinkel De Hoop - een beschutte werkplek - kunnen ze zijn wie ze zijn. We worden meegenomen op een theatrale ontdekkingsreis, dwalend langs alle spullen - en mensen - die een twee kans krijgen. Zoals we van Vis à Vis gewend zijn is het weer een decor vol verrassingen en kom je als toeschouwer ogen tekort.

Wachtlijst

De voorstelling speelt nog tot en met 12 maart. Bezoekers die naast het net hebben gevist, wordt aangeraden zich aan te melden voor de wachtlijst op de website van Vis à Vis.