David Bömer van Treeport Zundert komt alvast een kijkje nemen in Almere. (Foto: Omroep Brabant)
David Bömer van Treeport Zundert komt alvast een kijkje nemen in Almere. (Foto: Omroep Brabant)

Kavel op Floriade met meer dan 100 Brabantse bedrijven

Algemeen

Op de Floriade, die half april van start gaat, komt ook een stukje Brabant. Meer dan 100 bedrijven uit de boomteeltsector rond Zundert presenteren zich op een terrein van duizend vierkante meter aan de bezoekers van het evenement. Dit meldt Omroep Brabant op haar website.

De omroep laat weten dat de Brabantse Boomteeltsector zich gaat vestigen op Kavel 015 en wordt ingericht door Treeport Zundert. Tien jaar geleden werd Treeport Zundert opgericht als samenwerkingsverband tussen boomkwekers, leveranciers en adviseurs. Het is voor de eerste keer dat het meedoet aan de Floriade. David Bömer van Treeport: “Ik ben echt supertrots dat je op een wereldtuinbouwtentoonstelling een kavel met Zunderts groen mag inrichten voor een miljoenenpubliek.”

Bloemencorso

Het betreffende kavel heeft een oppervlakte van ruim 1000 vierkante meter. In het midden daarvan komt een grote blauw-geel-groene bank, ontworpen door drie ontwerpers van het bloemencorso. “Het wordt een zitmeubel van vier meter doorsnee en drie meter hoog, geïnspireerd door het schilderij Starry Night van Vincent van Gogh”, vertelt Bömer aan Omroep Brabant. “De bank komt vlak bij wat horeca en de bezoekers kunnen er hun drankje drinken, tussen Zunderts groen.”