Het pand wordt momenteel verbouwd. (Foto: Almere Zaken)
Het pand wordt momenteel verbouwd. (Foto: Almere Zaken)

‘Peek & Cloppenburg deze zomer in V&D-pand’

Algemeen

Deze zomer zal Peek & Cloppenburg een vestiging in Almere openen. Het Duitse modeconcern gaat twee etages huren in het voormalige V&D- en Hudson Bay-pand aan de Citadel. Dat bevestigen diverse bronnen. 

Werklieden zijn momenteel in het pand aan de slag om de winkel in gereedheid te brengen. Het gaat om een bedrijf dat onder meer Peek & Cloppenburg als opdrachtgever heeft. Verschillende bronnen melden aan deze krant dat het `100 procent zeker’ is dat Peek & Cloppenburg in het pand trekt. Het bedrijf zelf wil niet reageren en eigenaar Unibail Rodamco Westfield (URW) wil uitsluitend bevestigen dat er deze zomer een huurder is gevonden voor twee etages. “De handtekeningen zijn gezet”, zegt Bas van Twillert van URW. “Het bedrijf dat erin trekt wil echter graag zelf de promotie verzorgen. Ik mag daar dus niets over zeggen.”

Kartbaan

Volgens Van Twillert is de komst van een kartbaan op de plek van de voormalige FoodPassage nog allerminst zeker. “Duidelijk is dat retail op die plek niet heeft gewerkt, dus er moet iets anders komen. De kartbaan is geen feit, maar wel een van de plannen waar we naar kijken. Maar in deze tijd is het lastig financiering rond te krijgen. Onze voorkeur gaat wel uit naar leisure, maar opslag of parkeergelegenheid is ook niet uitgesloten.”

Stadscentrum

Volgens Van Twillert zijn er nog meer ontwikkelingen gaande rond het stadscentrum. “Lange tijd leken online winkels de binnensteden leeg te trekken, maar de laatste tijd zie je een verschuiving naar wat wij ‘omnichannel-winkels’ noemen, oftewel winkels die internetverkoop koppelen aan fysieke winkels. Daarnaast zie je dat de food- en leisuresector ruimte in binnensteden zoeken. Mensen gaan shoppen, vertier zoeken in bijvoorbeeld zo’n kartbaan of bowlingcentrum. Vroeger zaten die ergens op een bedrijventerrein. ”Volgens Van Twillers is die ontwikkeling zeer gunstig voor een stad als Almere. “De stad groeit door en dat vinden winkelketens interessant, zoals dat ook geldt voor het bedrijf dat in het voormalige V&D-pand komt. Kleinere winkelcentra, zoals in Almere Buiten, zullen terugschieten naar winkels voor de dagelijkse benodigdheden.”