Jeroen Mustert, CEO van HG International. (Foto: aangeleverd)
Jeroen Mustert, CEO van HG International. (Foto: aangeleverd)

HG International neemt Ecozone over

Algemeen

De Almeerse schoonmaakmiddelengigant HG heeft Ecozone overgenomen. Het in Londen gevestigde Ecozone is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in huishoudelijke schoonmaakproducten. De overname van Ecozone past in de ambitie van HG om de onbetwiste Europese leider te worden op de markt van de gespecialiseerde schoonmaakmiddelen en tegelijk haar positie in duurzaamheid te versterken.

HG International CEO Jeroen Mustert: “Na de overname van Blue Wonder begin 2021, mogen we nu Ecozone, een toonaangevend onafhankelijk merk binnen het Britse ecologische huishoudelijke schoonmaakproducten segment, in de HG familie verwelkomen. De overname van Ecozone is in lijn met onze strategische agenda om de onbetwiste Europese leider te worden in de gespecialiseerde schoonmaakmarkt, zowel door organische groei als door complementaire overnames. Gelijktijdig implementeert HG momenteel een nieuwe duurzaamheidsstrategie en de kern daarvan is de belofte om de milieu-impact van onze oplossingen te verminderen. De succesvolle lancering van HG’s ECO-lijn in Nederland en Belgie is in dit opzicht een eerste positieve verwezenlijking. De toevoeging en de verwachte sterke groei van Ecozone binnen onze portfolio zal ons in staat stellen onze duurzaamheidsambities naar een hoger niveau te tillen.”

Milieuvriendelijk
Ecozone eigenaar en CEO Simeon Van der Molen: “Samen met HG zal Ecozone mensen blijven aanmoedigen om kleine veranderingen in levensstijl door te voeren die een enorm verschil maken voor de planeet. HG begrijpt dat het creëren van milieuvriendelijke producten die effectief werken, slechts het halve werk is. HG heeft de positie in zich consumenten voor te lichten over het belang van het gebruik van duurzame producten en deze producten op grotere schaal te verspreiden. Het was voor mij belangrijk om een nieuwe eigenaar te vinden die in staat is om het merk naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd de merkwaardes van Ecozone te begrijpen, te waarderen en te respecteren. HG is de perfecte partner die de volledige ambitie die ik altijd voor het merk Ecozone heb gehad, zal realiseren.”