Bij boekhandel Stumpel in Almere ligt al een stapel van 'De Ali B-methode'. (Foto: Stumpel)
Bij boekhandel Stumpel in Almere ligt al een stapel van 'De Ali B-methode'. (Foto: Stumpel)

Ali B wil inspireren met boek over persoonlijke groei

Algemeen

Ali B presenteerde gisteren voor RTL Boulevard zijn boek bij boekhandel Stumpel in Almere. Met ‘De Ali B-methode’ laat de veelzijdige Almeerder zien hoe hij al 20 jaar elke dag bezig is met groeien en nodigt hij anderen uit om hetzelfde te doen.

Het is geen biografie, waarschuwt hij. Het is een boek dat oproept tot actie. In 12 levenslessen deelt Ali B de ideeën, boeken en theorieën waar hij zelf het meest aan heeft gehad. Ook neemt hij de lezer mee achter de schermen bij de belangrijkste momenten uit zijn carrière.

‘De Ali B-methode is mijn way of life. Ik hoop dat ik je ermee inspireer. Het is niet ingewikkeld, je moet het gewoon doen. Dat is het allerbelangrijkste’, schrijft Ali B op zijn website dealibmethode.nl. ‘Dat je mijn muziek kent, dat ik al zo lang jurylid ben in The Voice en dat ik uitverkochte theatershows heb, komt door mijn Ali B-methode. Zonder die methode had ik dat allemaal nooit bereikt.’

Zo vertelt Ali in zijn boek hoe hij dankzij mediteren iedereen mee laat dansen tijdens zijn optredens, wat Steven Seagal hem leerde over GeenStijl en hoe John de Mol hem met vijf woorden liet beseffen dat hij een patser was. ‘En hoe ik dankzij Gandhi met de tekst ‘Ik ben je zat, vuile bitch, je hebt me echt genakt’ kwam.’

In het boek staan ook links naar exclusieve coachingsvideo’s. De Ali B-methode verschijnt op 12 november bij Maven Publishing.