Het blok van V&D (Foto: Google Maps)
Het blok van V&D (Foto: Google Maps)

RJB Group zou hele V&D-blok willen kopen

Algemeen

De RJB Group zou een bod van circa 150 miljoen euro hebben neergelegd om een winkelblok in het stadscentrum over te kopen van de huidige eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield (URW). In de voormalige Food Passage komt waarschijnlijk een leisure centrum, met onder meer een kartbaan.

Door Marcel Beijer

Eerder bevestigde de RJB Group tegenover deze krant dat in het voormalige warenhuis van V&D/Hudson Bay een vestiging van Peek & Cloppenburg komt. Het gaat daarbij om één etage. Eduard Helwig van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) wil daar echter niets over kwijt. “Het is vreemd dat de RJB Group dat bevestigt, want wij zijn eigenaar van het pand. Ik kan wel zeggen dat we in gesprek zijn met partijen. Maar er zijn nog geen contracten getekend.”

150 miljoen euro

Inmiddels vertellen bronnen aan deze krant dat de RJB Group het voormalige warenhuis niet wil huren, maar van URW zou willen overkopen. Het zou daarbij niet alleen om het voormalige warenhuis gaan, maar om het gehele blok winkels. Daarbij zou een bod van 150 miljoen euro zijn neergelegd bij URW. De RJB Group wil daarover geen verdere mededelingen doen. 

Food Passage

Helwig (URW) bevestigt wel dat er ontwikkelingen zijn rond de Food Passage, het ondergrondse deel van het winkelcentrum. Hij verwacht voor het eind van dit kalenderjaar daarover met mededelingen naar buiten te kunnen komen. Naar verwachting komt op die plek een leisurecentrum dat er onder meer een kartbaan zou willen exploiteren.