Vlnr: Derk Jan Adelerhof (PostNL), Froukje de Jonge en Ivo Korte (Tomingroep) (Foto: aangeleverd)
Vlnr: Derk Jan Adelerhof (PostNL), Froukje de Jonge en Ivo Korte (Tomingroep) (Foto: aangeleverd)

PostNL en Tomingroep blijven samenwerken

Algemeen

PostNL en de Tomingroep, het sociaal werkbedrijf voor Almere en de regio, hebben hun succesvolle samenwerking bezegeld, vastgelegd en zeker gesteld voor de toekomst.

Twee jaar geleden opende PostNL een pakkettensorteercentrum op bedrijventerrein Stichtsekant. Vijfentwintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gingen via Tomingroep in het sorteercentrum aan de slag. Dat ging zo goed, dat de werkzaamheden steeds verder werden uitgebreid. Inmiddels zijn er zo’n vijftig mensen in dit project aan het werk geholpen en wordt er dagelijks een enorme hoeveelheid pakketten opgevoerd. Het project biedt niet alleen werkgelegenheid – vooral voor inwoners van Almere – maar stimuleert ook de ontwikkeling van de mensen. Zij werken ‘on the job’ aan versterking van hun vaardigheden als werknemer en aan de voorbereiding op de volgende stap in hun carrière.

Corona-uitdagingen

Bij de start van het project had uiteraard niemand de coronapandemie voorzien. Het aantal te verwerken pakketten steeg door corona fors et werd een extra uitdaging om het werk veilig en volgens de geldende regels te blijven uitvoeren. Het vervoer is aangepast omdat er minder mensen tegelijk in een auto of busje konden zitten. Aangezien de medewerkers vroeg beginnen en het openbaar vervoer dan nog niet rijdt, wordt daarnaast een aantal van hen in alle vroegte opgehaald.. Het contract werd in bijzijn van Froukje de Jonge, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Almere, ondertekend door Derk Jan Adelerhof, directeur Sourcing van PostNL, en Ivo Korte, algemeen directeur Tomingroep.