Begin 2022 wordt naar verwachting gestart met het plaatsen van de nieuwe objecten.(Foto: Clear Channel)
Begin 2022 wordt naar verwachting gestart met het plaatsen van de nieuwe objecten.(Foto: Clear Channel)

Clear Channel Nederland komende 10 jaar buitenreclame exploitant Almere

Algemeen


Het bedrijf Clear Channel Nederland uit Hoofddorp heeft de concessie voor buitenreclame gewonnen van de gemeente Almere. Het betreft een exclusieve overeenkomst met een minimale looptijd van tien jaar. Dit meldt het bedrijf op haar website. Begin 2022 wordt naar verwachting gestart met het plaatsen van de nieuwe objecten. Het gaat om circa 600 analoge reclame zijdes in abri’s en vrijstaande objecten, circa 80 digitale 2m² schermen en circa 20 digitale 6,5m² schermen.

“Na de recente winst van Leiden en Dordrecht voegen we opnieuw een 100.000+ gemeente toe aan ons landelijk dekkende netwerk. Op dit moment is Almere de 8e stad van Nederland, met de ambitie om binnen 5 jaar uit te groeien tot 5e stad van Nederland. In Almere vind je meerdere winkelgebieden, natuur en moderne architectuur. De jongste stad van Nederland heeft daarmee veel te bieden voor inwoners én bezoekers en daarmee ook voor adverteerders. Met de winst van Almere voegen we, mede gezien de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam en het Gooi, op de juiste plek bereik toe aan ons analoge netwerk en tegelijkertijd vergroten we ons digitale netwerk. Dit is in lijn met onze strategie om onze landelijke spreiding nog verder te optimaliseren en om te investeren in digital out of home.” aldus Wierish Debipersad, Commercial Director Clear Channel Nederland.

Duurzaamheid 

“Tijdens het inkoopproces voor de reclame in vitrines heeft de gemeente gezocht naar een partij die de reeds ingezette lijn van de huidige aanbieder verder kan door ontwikkelen op beleving, kwaliteit en duurzaamheid. Buiten de inkomsten die we ontvangen zetten we hiermee een volgende stap die past bij onze ambities van een groeiende, groene en duurzame stad”, aldus Julius Lindenbergh, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Almere. Binnen deze concessie is duurzaamheid een belangrijk thema. Als ondertekenaar van het United Nations Global Compact heeft Clear Channel zich gecommitteerd aan het reduceren van de CO2 uitstoot. De doelstelling is om in 2030 geheel CO2 neutraal te zijn. In Almere gaat Clear Channel daarom diverse duurzame projecten.