Afbeelding
AlmereZaken

Bord moet Inkoopplein extra impuls geven

Algemeen

Vandaag is op bedrijventerrein Gooisekant een bord van het Inkoopplein Almere onthuld. Met de onthulling willen zowel de gemeente alsook het Inkoopplein zelf Almeerse bedrijven extra aansporen om zich aan te melden bij het lokale platform. Wethouder Julius Lindenbergh (financiën) onthulde vandaag het bord samen met Antoinette Chin A Loi De Hoog, één van de bestuurders van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere), waar ruim 440 Almeerse bedrijven bij zijn aangesloten.

Wethouder Lindenbergh liet weten hoe belangrijk het Inkoopplein voor Almeerse ondernemers en voor de gemeente is: “Samen met de initiatiefnemers van het Inkoopplein hebben we het bord symbolisch onthuld. Ook op de andere Almeerse bedrijventerreinen is een dergelijk bord te vinden. Hierop melden dat we dat we een Inkoopplein in Almere hebben, een plein waar je alles vindt over inkopen die de gemeente Almere doet en waar alle ondernemers in Almere de voorkeur genieten bij aan- en uitbestedingen, van klein tot groot. Belangrijk dus voor ons als gemeente om het voortouw te nemen om nog meer met onze bedrijven in de stad, maar ook met de Zzp’ers samen te werken. Samen werken aan de stad, dat is waar het om gaat.”

Aanmelden

Ook Mario Bakker, een van de initiatiefnemers van het Inkoopplein benadrukt het belang het platform voor ondernemers: “Toen we begin dit jaar met het Inkoopplein begonnen, hadden we natuurlijk niet kunnen verwachten dat corona zou opkomen. Dat heeft zeker wel zijn impact gehad, maar het biedt ook kansen. Daarom willen we vandaag extra aandacht aan het Inkoopplein geven. Op dit moment hebben ruim 600 bedrijven zich al aangemeld. Maar Almere telt tussen de 5.000 en 7.000 ondernemingen, dus we hebben zeker de ambitie om nog veel meer ondernemers in te kunnen schrijven.” Bakker benadrukt dat het bij het Inkoopplein niet alleen om grote aanbestedingen gaat, maar net zo goed ook om kleinere opdrachten. “En ook daarvoor willen we meer aanmeldingen. Zeker in deze tijd zijn ook de kleinere opdrachten van een paar duizend euro voor ondernemers meer dan welkom. En bovendien: wat is er mooier dan een opdracht voor je eigen stad uit te kunnen voeren. Aanmelden loont dus zeker.”

Meer informatie of aanmelden kan via deze site: www.inkooppleinalmere.nl

(Foto: Fred Rotgans)