Afbeelding
AlmereZaken

Forse winst voor Leaseplan

Algemeen

Leaseplan heeft in het eerste half jaar van 2015 fors meer winst geboekt ten opzichte van het eerste half jaar van 2014. De winst nam toe met maar liefst 22% tot 246 miljoen euro.  LeasePlan is gevestigd in Almere en kwam vorige maand in andere handen. 

Volgens het bedrijf liggen vooral de investeringen in groeimarkten aan de basis van de winst. Die groeimarkt wordt dan met name gevonden in de dienstverlening aan kleine en middelgrote bedrijven. 
Op de grote internationale markt heeft LeasePlan momenteel ruim 400.000 voertuigen in beheer. Ook dit is een reden waarom de cijfers goed zijn. In totaal heeft LeasePlan ruim 1,4 miljoen voertuigen in beheer. Het bedrijf is actief in 32 landen en heeft meer dan 7000 man personeel.

 

PGGM

Vorige maand kwam LeasePlan in handen  van een groep investeerders, waaronder de Nederlandse PGGM, het Deense ATP, ADIA uit Abu Dhabi en GIC uit Singapore, aangevuld met invvesteringsfondsen vanuit TDR Capital en Goldman Sachs. Nog dit jaar moet de overname worden afgerond. Een akkoord van de Nederlandsche Bank is daarbij vereist.