Afbeelding
AlmereZaken

Alfen bouwt mee aan zonnepanelenpark

Algemeen

DE VAART – Het Almeerse bedrijf Alfen gaat meebouwen aan het zonnepark ‘Zuyderzon’ dat gebouwd gaat worden achter de voormalige gevangenis in Buiten.


Het park vol zonnepanelen wordt bijna 25 hectare groot (50 voetbalvelden) en levert stroom voor circa 9000 huishoudens. Het park wordt ontwikkeld door het energiebedrijf Pfalzsolar. Alfen neemt de ontwikkeling, productie, installatie, aansluiting voor haar rekening.
Het project levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Almere om in 2022 klimaatneutraal te worden. Het is toegekend aan Zuyderzon BV, een combinatie van HVC en Sunwatt. PFALZSOLAR is de ontwikkelaar van het zonnepark. Serge Kraaijeveld, Sales Manager Smart Grids bij Alfen: “We zijn zeer enthousiast en trots dat wij voor een project van deze omvang in onze eigen omgeving in Almere zijn uitgekozen. Aangezien veel van onze eigen ontwikkelde slimme netoplossingen in dit complexe project zullen worden toegepast, biedt het een geweldig podium voor onze capaciteiten en expertise met betrekking tot het net die we in de loop van onze 80-jarige geschiedenis hebben opgebouwd.”