Afbeelding
AlmereZaken

Floriade-directeur Pieter Cloo stapt op

Algemeen

Pieter Cloo heeft besloten zijn werk als statutair directeur Floriade Almere 2022 BV na april 2021 niet voort te zetten. Pieter Cloo ziet geen mogelijkheid voor een verdere constructieve samenwerking met het gemeentebestuur.

“Samen met onze nationale en internationale deelnemers en overige partners zijn in de afgelopen maanden mooie resultaten bereikt. Ik wens alle betrokken een succesvolle Floriade Expo 2022,” aldus Pieter Cloo. De Raad van Commissarissen betreurt, maar respecteert zijn beslissing.

Cloo lag vanaf zijn aanstelling onder vuur, mede ook door incidenten uit het verleden. De publieke opinie keerde zich tegen hem toen hij ondernemer Adri Bax verbood zijn speciale Floriade-schoenen tentoon te stellen. Eind januari werd bekend dat Cloo meer dan 270.000 euro salaris opstrijkt, iets wat tot veel discussie leidde.

‘Complete chaos’

Volgens oppositieleider Toon van Dijk van de PVV is het vertrek van Cloo logisch. “Het toont gewoon aan dat er complete chaos is in de organisatie van de Floriade. Het college heeft gezegd dat het in het belang van de continuïteit van de bedrijfsvoering akkoord is gegaan met dat hoge salaris. Ze hebben een compleet verkeerde inschatting gemaakt.” De PVV heeft - samen met de Partij voor de Dieren - een debat aangevraagd over de kwestie.

De Raad van Commissarissen werkt aan de verdere invulling van de directietaken. Statutair directeur Sven Stimac blijft met het managementteam de leiding uitoefenen.

Stimac verving afgelopen december de al eerder vertrokken directeur Peter Verdaasdonk.