Wendy Knoppers en Robert Miske, dé gezichten van de Almeerse vestiging. Zittend founder Alber de Koning.
Wendy Knoppers en Robert Miske, dé gezichten van de Almeerse vestiging. Zittend founder Alber de Koning. Fred Rotgans

DK Accountants & Adviseurs: betrokken, deskundig en veelzijdig

Bedrijfsprofiel

Toen Alber de Koning in 1989 startte met De Koning Accountancy & Belastingadviseurs in Ede had hij nooit kunnen bevroeden, dat zijn expansiedrift zou resulteren in een landelijke dekking. De ambitieuze founder verkaste later naar Veenendaal, waar nu het hoofdkantoor is gevestigd, en stuurt vanuit daar op aimabele wijze de inmiddels twaalf vestigingen met zo’n 300 medewerkers aan.

‘Betaal niet meer belasting dan nodig is’

Een van de kantoren is sinds 2017 gevestigd in de groeiende en bloeiende stad Almere, dat de slogan predikt: ‘Het kan in Almere’, een uitdagende en vooral uitnodigende tekst richting het mkb om zich er te vestigen.

“Dat was in combinatie met een overname van een kantoor voor Alber waarschijnlijk een van de redenen om ook hier in Flevoland het bedrijfsleven van dienst te kunnen zijn op het gebied van accountancy, fiscale advisering, internationaal belastingrecht, juridische zaken, corporate finance, salarisadministratie en andere vormen van dienstverlening”, vermoeden Wendy Knoppers en Robert Miske, de fiscaal gelouterde gezichten van DK op bedrijventerrein De Gooise Kant aan de Camerastraat 23 in Almere. Ook daar heeft DK zich ontwikkelend als een professioneel, veelzijdig en snelgroeiend accountants- en advieskantoor, dat zich voornamelijk richt op het midden- en kleinbedrijf in de uitgebreide regio.

‘Betrokken bij uw bedrijf’

Wendy, sinds 1 januari partner, opent: “Het motto van DK is ‘Betrokken bij uw bedrijf’. Wij hebben interesse in de activiteiten van onze klanten en aandacht voor hun persoonlijke en zakelijke belangen en doelen. Wij werken in Almere met zo’n 20 gedreven professionals die de specialistische vakkennis in huis hebben op het totale gebied van de financiële dienstverlening. Wij zijn een aantrekkelijke partner voor ondernemers die op zoek zijn naar deskundigheid, persoonlijk contact, goede prijs/kwaliteitverhouding en slimme, weldoordachte fiscale oplossingen.”

Ontzorgen

Robert, al elf jaar gedreven verweven met het bedrijf, vult aan: “Onze klantenkring is zeer gevarieerd. De drijfveer van ons kantoor is betrokkenheid bij onze cliënten. Waardevol zijn onze goede contacten met banken, notarissen en advocaten. Met elkaar hebben we de specialistische vakkennis in huis op het brede gebied van de voornoemde dienstverlening. Onze samenwerkingsverbanden vullen dit aan, waardoor wij klanten totaal kunnen ontzorgen.” Unaniem klinkt het: “Deskundigheid in accountancy en fiscaliteit is cruciaal. Klanten mogen iets van ons verwachten.”

No nonsens

Zowel Wendy als Robert zijn universitair geschoold en hebben fiscaal en Nederlands recht op hun palmares. Daarnaast volgenden zij de een driejarige beroepsopleiding om een representatieve en inhoudelijk verantwoorde functie bij DK te mogen en kunnen vervullen als belastingadviseurs. Wendy heeft vervolgens nog een postacademische specialisatieopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht afgerond. De succesformule van het bedrijf zit ‘m volgens het tweetal in de doe-maar-normaal-policy. “Een no nonsens beleid. Niet te veel poespas, een rechtdoorzee aanpak. Praktisch, sober en doelgericht. We hebben een werkwijze en taal, die de ondernemer aanspreekt.

De groei dankt DK aan een aantal factoren. “Door overnames en de van mond tot mond aanbevelingen van onze klanten en medewerkers. Een compliment als klanten ons bij relaties aanbevelen.”

Internationaal

Ook vermogende particulieren met bezittingen in het buitenland en bedrijven met vestigingen in het buitenland behoren tot de dankbare en tevreden klantenkring van DK. Wendy: “We werken samen met AGN, een internationaal netwerk van onafhankelijke accountantskantoren. Als klanten internationale vragen hebben, kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en expertise van andere leden in verschillende landen en sectoren op het gebied van accountancy en fiscaal gerelateerde zaken. Robert illustreert dat aan de hand van een voorbeeld. “We hebben een relatie met een vestiging in Tokyo, daar ben ik vorig jaar ook geweest. Dat vereist wel een specifieke benadering en via ons internationale netwerk kunnen wij zo’n klant goed bedienen. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het Nederlandse recht, dáár hebben wij onze specialisten en zij zijn deskundig in het recht van dat land.”

De uitdaging voor DK is de steeds veranderende wetgeving. Robert lachend: “Na Prinsjesdag is er altijd een soort van ‘paniek’ bij ondernemers. Welke fiscale gevolgen heeft dit voor mijn bedrijf. Na de derde dinsdag van september wordt het doorgaans een knotsgek laatste kwartaal. Klanten adviseren en begeleiden is dan onze voornaamste taak. De Koninklijke soep wordt meestal niet zo heet gegeten als-ie wordt opgediend.”

Onze dienstverlening

Wendy: “Dienstverlening bestaat doorgaans uit jaarrekening samenstellen, de huidige bedrijfsvoering beoordelen en met de klant bespreken. Daar waar nodig aanpassen en/of herstructureren realiseren om risico’s te spreiden en zo min mogelijk belasting te betalen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw of ander pand ontwikkelen/kopen. Kan je dat het beste doen vanuit een bestaande bv of is het beter om daar een vastgoed entiteit voor te gebruiken en hoe ga je om met financieringen en borgstellingen. Ook denken we actief met de klant mee richting de toekomst. Een toekomstige bestuurswisseling of bedrijfsovername het beste realiseren, waarbij de juiste mensen de zeggenschap in handen hebben en de aandeelhouders ook tevreden zijn. Daarbij benutten we uiteraard ook de belastingvrijstellingen om de belastingdruk zo laag mogelijk te houden. Verder begeleiden we natuurlijk allerlei vormen van herstructurering, anonimiseren van vermogen, fusies, splitsingen of bedrijfs/vermogensoverdrachten. Wij denken graag met onze klanten mee. Als professional is onze actieve rol voor onze klanten van meerwaarde. Ons credo luidt: betaal binnen de wettelijke mogelijkheden niet meer belasting dan nodig is.”

Maatwerkconstructies

Ook de gemakkelijke bereikbaarheid via de socials en internet - ChatGPT - geeft ondernemers vaak te algemene, verkeerde of misleidende informatie. En dan komen ze bij ons om uitleg vragen. Wendy: “Vragen worden online algemeen beantwoord en kunnen negen van de tien keer niet één op één toegepast worden in de specifieke situatie van onze klant. Vanwege de hoeveelheid wettelijke uitzonderingen op de fiscale hoofdregels blijft ons werk voor onze klantenmaatwerkconstructies. Dat vereist altijd wel wat meer inspanning dan een ja of nee antwoord. Maar ja, dat is het mooie van ons vak. We leveren meerwaarde en juist dit hoort bij het complete begeleidingstraject.”

T +31 36 5468206
M almere@dkaccountants.nl
W www.dkaccountants.nl