Mathijs Treffers en Cas Stevens. (Foto: Fred Rotgans)
Mathijs Treffers en Cas Stevens. (Foto: Fred Rotgans)

IFAA al 10 jaar de accountant, belastingadviseur en administrateur voor het MKB

Bedrijfsprofiel

“Vertrouwen is de basis van ons vak”

Wie binnenkomt in het kantoor van IFAA in de Top Tower, vlak naast het Centraal Station, heeft niet direct het idee met een accountantskantoor te maken te hebben. Geen mensen in pak, geen formele omgangsvormen, maar ruimte voor eigen identiteit en altijd een persoonlijke aanpak. Dat is volgens Mathijs Treffers (eigenaar IFAA Almere) en Cas Stevens( partner IFAA Almere) ook direct de achterliggende reden van hun succes: “Bij ons gaat het niet alleen om de cijfers, maar ook om de mensen.”

Sinds 2011 heeft IFAA een kantoor in Almere, nadat al eerder in Amsterdam een vestiging was opgezet. IFAA is een full-service kantoor dat zich richt op Accountancy, belastingadvies en administratie voor het midden- en kleinbedrijf. Mathijs Treffers vertelt: “Toen we begonnen, kregen we eigenlijk al direct de klanten die bij ons pasten. Meer dan 90% van de klanten die bij ons binnen zijn via warme contacten. Ik ken ze van de tennisvereniging, van het voetbal, van uitgaan of van andere contacten die al klant zijn bij ons. Daar zijn we trots op, want dat betekent dat de bedrijven voor ons kiezen, omdat ze ons kennen. Omdat we met gevoelige informatie werken, is vertrouwen de basis van ons vak. Daar gaan we heel zorgvuldig mee om.”

Partner

Cas Stevens is sinds 2018 partner van IFAA. Een match made in heaven, zoals de heren het zelf noemen. “Stevens vertelt: “Bij dit kantoor kan ik mezelf zijn. We hebben weinig formaliteiten, maar zijn wel serieus aan het werk. Voorheen werkte ik voor grotere kantoren, meer in een keurslijf en in een formelere setting. Hier voel ik de vrijheid die bij me past. Bovendien is de combinatie met Mathijs goed. Hij heeft de ondernemersgeest, ik ben accountant en zorg voor wat meer structuur.” Treffers bevestigt dit: “Met de komst van Cas is alles op zijn plek gevallen. Er is meer rust, meer planning, en daar profiteren onze klanten van.”

Services

De service die IFAA aanbiedt aan haar klanten is drieledig, waarbij het ook mogelijk is om een deel van de diensten over te nemen. “Alles is maatwerk, en hangt af van de specifieke wensen van de klant”. De tak accountancy bedient IFAA klanten op het gebied van beoordelingsverklaringen, accountantsverklaringen, verkoop of overdracht van ondernemingen, due diligence onderzoek en bedrijfseconomische advisering. Bij IFAA zijn er experts op elk van deze gebieden waardoor ze verder kan kijken dan een specifiek financieel vraagstuk. Aanvullend aan de accountancy, biedt IFAA Almere ook advies op het gebied van belastingvraagstukken. Bijvoorbeeld inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, dividendbelasting en successierecht. Tot slot is IFAA in te zetten het gebied van bedrijfs- en salarisadministratie, iets waar altijd meer tijd in gaat zitten dan een ondernemer vaak lief is. Bijvoorbeeld het beheren van loonstroken, bijhouden van CAO’s, vakantiedagen, loonbelastingaangiften en meer. Samen met de belastingadviseurs en accountants kan IFAA Almere organisatie breed advies geven op het gebied van bedrijfs- en salarisadministratie. Treffers licht toe: “We zeggen wel eens dat wij het bedrijf zo veel mogelijk ontzorgen, zodat zij kunnen doen waar zij goed in zijn: meer ondernemen.”

Steun

Wat de diensten van IFAA zo uitzonderlijk maakt, is dat de Almeerse onderneming altijd gaat voor het persoonlijke contact met de klant. Treffers legt uit: “Als iemand een starter is, of een grote naam in Almere, we houden de band altijd goed. Dat is de kern van ons bedrijf. Dat bleek ook in de afgelopen jaren.” De coronatijd was ook voor het accountantskantoor een roerige tijd. Waar andere ondernemers het moeilijk hadden, kregen zij juist meer business te verwerken. “Veel bedrijven hadden het moeilijk, stond het water aan de lippen. Met ons ging het wel goed, we hadden het drukker dan ooit. We hebben toen ook onze klanten geholpen op verschillende manieren, ook financieel. De band met de klant is er namelijk niet alleen als het goed gaat.”

Personeel

Deze manier van werken is uniek te noemen in de wereld van accountancy. Maar zoals Treffers en Stevens hun klanten benaderen, zo kijken ze ook naar hun personeel. “Het is momenteel een gekkenhuis is de wereld van accountancy als het om personeel aankomt. Het is makkelijker om nieuwe klanten te krijgen, dan om goed personeel te vinden. Zeker omdat we een relatief klein bedrijf zijn, als je het vergelijkt met de grotere kantoren in de randstad. Maar het voordeel is wel dat bij ons veel meer kan. Geen stramien waarin we werken, er is veel mogelijk en bespreekbaar. En zeker nu we gegroeid zijn, is goed personeel vinden voor ons een prioriteit. En het mooie is, bij ons geen stoffige, grijze sfeer, maar een jong en lerend bedrijf, waar iedereen zichzelf kan zijn.”

Kennismaken

Wilt u kennismaken met de diensten van IFAA? Neem dan gerust vrijblijvend contact op:

IFAA Almere

Busplein 34
1315 KV Almere
Telefoonnummer: 036 – 5300220
Email: almere@ifaa.nl
www.ifaa.nl