Afbeelding

Drukkerij Almere: producten op papier

Partnerbijdrage

Het is al meer dan 400 jaar geleden dat in Nederland de eerste krant werd gedrukt en gelezen. Het idee dat men iedere dag het laatste nieuws direct in de brievenbus kreeg en daarnaast advertenties kon lezen en kruiswoordraadsels op kon lossen in één, werd al gauw populair en is tegenwoordig nog steeds in.

Het laten drukken van kranten, boeken en tijdschriften is een lastig proces. Allereerst moet er bepaald worden welke nieuwsberichten en advertenties er in de krant komen. Tegenwoordig wordt deze informatie via de computer opgeslagen en geselecteerd. De krant moet per vier pagina’s worden ingedeeld en gecontroleerd worden op fouten.

Vervolgens wordt er van iedere pagina een drukplaat gemaakt. De drukplaat bestaat uit een aluminiumplaat die een kunststof laag bevat. Om de daadwerkelijke afdruk te krijgen van de pagina, wordt de plaat eerst vochtig gemaakt waarna er inkt op wordt aangebracht. Water stoot inkt af, wat ervoor zorgt dat alleen de fotografische beelden met inkt bedekt worden.
Tot slot gaat het geheel door de drukpers om op krantenpapier afgedrukt te worden en wat overblijft is de krant zoals men deze kent. Dit proces kan niet zomaar door iedereen worden uitgevoerd, maar wordt doorgaans gedaan door een professionele drukkerij Almere.

Wat kan er allemaal gedrukt worden?

Er kunnen enorm veel producten op papier geprint worden. De drukkerij Almere zorgt ervoor dat dit op een professionele wijze gebeurt, zodat de gedrukte producten van de beste kwaliteit zijn. Naast de krant en boeken, zijn er nog veel meer mogelijkheden met betrekking tot het laten drukken.
Kalenders, cadeauboxen, enveloppen en puzzelboeken moeten bijvoorbeeld ook allemaal gedrukt worden. Dit gaat op dezelfde manier als bij het drukken van de krant, met als enige verschil dat dit niet op krantenpapier gebeurt.

De kleurenprinters waarmee wordt gedrukt, kunnen vier tot acht kleuren bevatten. Bij de krant is het gebruikelijk om te werken met een vier-kleurenprinter, terwijl andere producten eerder een acht-kleurenprinter nodig hebben.

Overige mogelijkheden bij drukkerij Almere

Bij een drukkerij Almere kan men daarnaast ook terecht voor andere diensten buiten het laten drukken van producten. Een drukkerij kan bijvoorbeeld helpen met het maken van reclame door advies te geven, of het promoten van producten door er een promotionele print van te maken.
Er zijn drie mogelijke manieren die vaak gebruikt worden tijdens het drukken. De tampondruk is veruit de meest bekende soort. Hierbij wordt er een afbeelding, slogan of merk op een product gedrukt. Denk bijvoorbeeld aan de naam van een bedrijf op een waterfles, of een merknaam op een pen.
Textieldruk is het drukken van afbeeldingen en/of tekst op textiel. Hiervoor wordt een manier van drukken gebruikt die zeefdruk heet. Het stuk textiel wordt strakgespannen waarna de inkt er als het ware doorheen wordt gedrukt.

Vlakdruk wordt vaak gebruikt voor het maken van stickers, kunststofartikelen, mappen en zelfs hout. Om te garanderen dat de print die overblijft na het drukken helder en van goede kwaliteit is, is het verstandig om dit door een professionele drukkerij te laten doen.