De zonnepanelen op het dak van Flevosol (Foto: aangeleverd)
De zonnepanelen op het dak van Flevosol (Foto: aangeleverd)

Zonweringsbedrijf Flevosol volledig energieneutraal

Wonen

De zonweringsspecialist Flevosol heeft zo’n anderhalf jaar geleden 60 zonnepanelen op het dak van de bedrijfsruimte laten plaatsen. Dit in combinatie met het terugdringen van het energieverbruik door vervanging van alle TL-verlichting voor LED-verlichting en de plaatsing van 15 infrarood panelen in het plafond voor de verwarming van het pand zorgt ervoor dat het bedrijf als een van de eersten volledig energieneutraal opereert en de stadsverwarming al sinds begin dit jaar volledig uit staat. 

Energietransitie, energieneutraal zijn en duurzaamheid zijn thema’s die regelmatig voorbij komen. Er worden steeds meer nieuwe energie neutrale woningen gerealiseerd en ook binnen bestaande woningen wordt gekeken naar mogelijkheden voor verduurzaming en energiebesparing. Dat deze thema’s niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers interessant zijn bewijst Flevosol. 

“We willen de energietransitie hiermee een stap voor zijn. Uiteindelijk moet iedereen, particulier en zakelijk, van het gas af. Dat wij dit nu al kunnen, vinden we een geweldige stap. Bovendien hebben we, doordat we zelfvoorzienend zijn in onze energiebehoefte, geen last van stijgende energieprijzen. Daarnaast weet je niet wat de toekomst gaat brengen, maar zijn wij in elk geval voorbereid en zullen we nooit meer zonder energie komen te zitten”, aldus Marcel Kloen, mede-eigenaar van Flevosol.