Afbeelding
AlmereZaken

Onduidelijkheid over nieuwe rol ex-directeur Floriade BV

Redactie

De rol van de afgetreden statutair directeur Sven Stimac binnen de Floriade BV is volstrekt onduidelijk. De nieuwe directeur Hans Bakker is volgens de BV wel de juiste persoon om leiding te geven aan het oplossen van het financiële probleem.

Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren (PvdD). Het college geeft aan dat de functiewijziging mede te maken heeft met de 15 miljoen extra die de Floriade BV onlangs vroeg voor de inrichting van het terrein. ‘Het is van het grootste belang dat wij op korte termijn duidelijkheid krijgen over hoe wij een goede Floriade organiseren en tegelijkertijd eventuele extra kosten zoveel mogelijk beperken’, schrijft het college. ‘De Raad van Commissarissen acht de kans dat dit proces goed verloopt het grootst met de heer Bakker als (enig) statutair directeur.’

Het college stelt dat de omstreden hoogte van het salaris van Stimac geen rol heeft gespeeld bij zijn vertrek als statutair directeur en gaat ervan uit dat bij een evenutele nieuwe rol zijn salaris niet of beperkt zal worden aangepast. Over die rol wil het college geen uitspraken doen.

Oorzaken

Het college zegt geen lessen te kunnen trekken uit de recente ontwikkelingen in de directie van de BV. ‘De afgelopen periode heeft één directeur zijn werkzaamheden neergelegd vanwege persoonlijke omstandigheden, één directeur is vertrokken en nu heeft de RvC ons als aandeelhouder geadviseerd één directeur te ontheffen van zijn statutaire bevoegdheden. Dit zijn zeer uiteenlopende redenen voor wisselingen op directieniveau waar wij geen eenduidige lessen uit kunnen trekken.’

Het college beseft dat de Floriade BV momenteel door een ‘turbulente periode’ gaat. “Wij hebben zelf al aangegeven dat wij ons overvallen en ontstemd voelen over het mogelijke tekort op de tijdelijke voorzieningen. Het recente ingrijpen door de RvC is juist bedoeld om te zorgen dat op korte termijn een goed beeld komt van wat wij, gezamenlijk, kunnen doen om de problematiek rond de tijdelijke voorzieningen op te lossen.”

Sven Stimac. (Foto: aangeleverd)