De Dex Fashion. (Foto: aangeleverd)
De Dex Fashion. (Foto: aangeleverd)

De Dex Fashion

Nieuwe Zaken

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe ondernemer uit Almere voor. Deze keer zijn dat de nog jonge Noah (14), Kaylee (12) en Puck (7) die, met behulp van hun ouders Yaron en Celina, het kledingbedrijf De Dex Fashion hebben opgericht. Een Almeerse onderneming, met mode gericht op je favoriete wijk uit Almere.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om je eigen bedrijf op te zetten?

Eigenlijk zaten we in coronatijd gewoon op de bank en wilden we wel wat extra’s verdienen. Het folders rondbrengen leverde niet zoveel op en als het regende was dat ook niet zo leuk. We gingen met elkaar bedenken wat we wel leuk vonden en waar we goed in waren en zo zijn we op het idee gekomen om kleding te maken met daarop de wijken in Almere. Onze ouders hebben ons natuurlijk wel geholpen, maar we hebben alledrie wel echt onze eigen taken. Zo doet Kaylee de administratie en verzorgt ze de bestellingen, terwijl Noah de bestellingen rondbrengt. Puck is wat jong nog, maar helpt ons ook al goed mee.

Wat is jullie investering geweest?

We hebben juist voor dit plan gekozen omdat het van ons weinig investering vroeg. Degene die de kleding drukt, is een bekende van onze ouders. En we brengen in Almere Poort de kleding zelf rond, dus dan zijn we ook geen verzendkosten kwijt. Als we straks de investering eruit hebben, gaan we ook kijken wat we er zelf aan kunnen verdienen. En dan hopen we dat het een succes wordt, zodat we ook andere wijken in Almere en misschien zelfs andere steden kunnen toevoegen aan onze collectie. Voor nu hebben we T-shirts, sweaters en hoodies in onze collectie, maar dat wordt misschien ook wel uitgebreid als het bedrijf goed gaat lopen.
Hoe zijn jullie aan de naam van De Dex gekomen?Dat is wel een grappig verhaal. We zaten met elkaar te brainstormen over wat een goede naam zou zijn voor dit bedrijf. En toen kwamen we uit bij Dex, dat is onze hond, een boomer maltezer shih tzu, genaamd Dex. Onze hond is dus eigenlijk de mascotte van ons bedrijf. En hele leuke reacties op de naam De Dex Fashion.

Waarin is jullie bedrijf bijzonder?

Ik denk dat De Dex Fashion in twee dingen bijzonder is. Natuurlijk is het speciaal dat we al zo jong een eigen bedrijfje zijn begonnen. Maar ook is het bijzonder dat de producten die we gebruiken duurzaam zijn, juist met de blik op de toekomst voor jongeren. De kleding is gemaakt van GOTS-certificeerde stoffen. Deze zijn zowel milieuvriendelijk als maatschappelijk verantwoord geproduceerd zijn. GOTS staat voor ‘Global Organic Textile Standard’. Het is een onafhankelijk keurmerk voor biologisch geteelde stoffen, dat vonden we belangrijk. Net als dat we met Almeerse bedrijven samenwerken, dat is ook een bewuste keus van ons geweest.

Wat is jullie droom voor de toekomst?

Dat is toch wel dat we graag willen uitbreiden naar andere steden. Onze website is zo gemaakt dat we dat makkelijk kunnen doen. Dus als we groeien, gaan we dat zeker doen. Ook willen we kijken of we kunnen gaan samenwerken met Almeerse influencers, om zo een groter bereik te krijgen. En dan vooral jonge mensen die bekend zijn in Almere. Maar voor nu willen we er eerst een leuk zakcentje mee verdienen. En als dat lukt, gaan we met het hele gezin op vakantie van de winst die we hebben gemaakt. Dat lijkt ons echt geweldig.

Benieuwd naar de producten van De Dex Fashion? Bekijk ze online op www.dedex.nl


De Dex Fashion. (Foto: aangeleverd) 

Ook in aanmerking komen voor deze rubriek? Stuur een korte pitch met wie je bent en wat je doet naar: redactie@almerezaken.nl