Eigenaar Aziz El-Morabit. (Foto: Almere Zaken)
Eigenaar Aziz El-Morabit. (Foto: Almere Zaken)

Sharp Business Point Flevoland groeit in Almere én daarbuiten

Bedrijfsprofiel

Wat veertien jaar geleden begon als een uniek concept, is inmiddels niet meer weg te denken uit Almere. Sharp Business Point Flevoland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bekende naam bij ondernemers, en groeit zelfs zo hard dat ze in maart 2021 een nieuw pand betrekken aan de Katernstraat 21. Eigenaar Aziz El-Morabit: “We zorgen niet alleen voor een besparing bij onze klanten, maar ook voor regionale en persoonlijke service.” 

Elke onderneming is bekend met het probleem van printers en het digitaal scannen van documenten. Als de apparatuur goed werkt, worden de machines nauwelijks opgemerkt in een kantoor. Totdat het kapot gaat of de inkt op is en men met de handen in het haar zit. Het is precies deze dagelijkse problematiek die Aziz El-Morabit, eigenaar van Sharp Business Point Flevoland, voor ondernemers oplost. “Wat wij onze klanten bieden is een totaalpakket. We leveren niet alleen de juiste scan- en printapparatuur, maar ook de bijbehorende toners, zodat dit altijd voorhanden is. Daarbij zorgen we er ook voor dat een monteur van ons snel ter plekke komt als er problemen zijn. Dit is een full-service met een vaste prijs. Bedrijven weten dus precies wat ze kwijt zijn aan kosten, dat is altijd fijn voor de begroting, bovendien hebben ze de garantie dat de apparatuur direct gemaakt wordt mocht er iets aan de hand zijn. Dat geeft ondernemers een stuk rust, want de schade kan flink oplopen als een onderneming niet kan doorwerken. Of de onvoorziene kosten van gebruik kunnen flink oplopen. Dat is met een totaalpakket van ons allemaal goed geregeld, omdat er geen losse kosten bijkomen.”

Pionieren

De firma van El-Morabit richt zich met name op het MKB in Flevoland, juist om het contact persoonlijk te maken én te houden. “We geloven erin dat dit de beste manier van samenwerken is. Ik ben veertien jaar geleden voor mezelf begonnen vanuit een dienstverband met SHARP. Dat was pionieren, want het was voor het eerst dat iemand op een dergelijke manier regionaal ging ondernemen in een partnerschap met SHARP. Maar dit pakte goed uit, zelfs zo goed dat SHARP nu in heel Europa op deze manier regionale ondernemers inzet. Het concept blijkt te werken.”

Eigen monteurs 

De afgelopen jaren heeft Sharp Business Point Flevoland ook zelf de nodige groei doorgemaakt. Met veel lokale klanten zoals bijvoorbeeld Yanmar Europe, Breedveld & Schröder, verschillende makelaarskantoren, accountants en advocatenkantoren. Ook nam El-Morabit een Groningse vestiging over. En de groei gaat door. “Toen we begonnen waren we alleen een verkoopkantoor. Als er een storing was, werden de reparaties landelijk aangestuurd. Dat zorgde er soms voor dat klanten naar ons idee te lang moesten wachten en niet dat persoonlijke contact kregen. Daar zagen we verbetering mogelijk. Door nu uit te breiden naar het pand aan de Katernstraat hebben we veel meer ruimte beschikbaar, zodat we nu nog beter zelf monteurs kunnen opleiden en inzetten. Aan de Katernweg is genoeg ruimte voor een loods en en een technische ruimte. Ik vind het geweldig om dat nu voor elkaar te hebben. Bovendien is de dienstverlening naar onze klanten nog lokaler geworden, omdat we met Almeerse monteurs kunnen werken.”

Lokaal versterken 

El-Morabit geeft aan dat de uitbreiding naar een nieuw pand ook voor hem persoonlijk een mooie ontwikkeling is. “Ik heb altijd met veel plezier een pand gehuurd, maar nu is het voor het eerst dat ik een pand gekocht heb. Spannend, maar tegelijk ook geweldig om te kunnen doen. Ik heb het oude pand van Breedveld & Schröder overgenomen, die zelf ook gingen verhuizen. Ik kende hen al vanuit de business club van Almere City en de koop was binnen drie (!) dagen geregeld. Dat bewijst maar weer hoe goed het bij ondernemen is om binnen je eigen stad te kijken, daar versterkt een groeistad als Almere ook van. Regionaal elkaar de handel gunnen is evident om elkaar én de stad een toekomst te garanderen. Bovendien komen er in het nieuwe pand ook andere bedrijven een kantoorruimte huren. Belangrijk vind ik daarbij dat we ook kunnen samenwerken en gaan netwerken met elkaar, om zo elkaar te kunnen verrijken.”

Voor meer informatie: www.sbpflevoland.nl