Een bedrijfsverzamelgebouw op de Steiger is compleet uitgebrand. (Foto: Almere ZAKEN)
Een bedrijfsverzamelgebouw op de Steiger is compleet uitgebrand. (Foto: Almere ZAKEN)

Brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw op De Steiger

Algemeen

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een grote brand gewoed op bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven. Een bedrijfsverzamelgebouw is volledig uitgebrand. 

De brand brak rond 03:15 uur uit in een bedrijfsverzamelgebouw aan De Steiger. De brandweer schaalde op naar ‘Zeer grote brand’ en zette veel materiaal en personeel in om de brand te bestrijden. Er werd onder andere gebruikgemaakt van een groot watertransport en een droneteam. De Steigerdreef was lange tijd afgesloten voor verkeer. Rond 06:30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Bij de brand raakte niemand gewond.

In het pand was onder andere de nieuw geopende kapsalon Beauty by You gevestigd. "Na een wervelende start is onze droom in duigen gevallen", meldt eigenaresse Henny Hiemstra in een emotioneel bericht op Facebook. "Tot onze grote schrik hoorden we dat het pand na een verwoestende brand compleet verloren is gegaan. De verbijstering is enorm. We zullen alle energie nodig hebben om dingen te regelen en van de schrik te bekomen."

De brandweer was tot zaterdagochtend bezig met nablussen. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Zeer grote brand aan De Steiger te Almere. Gaat om een bedrijfsverzamelgebouw. Diverse brandweercollega’s uit Flevoland en Gooi en Vechtstreek zijn hard bezig met het bestrijden van de brand. pic.twitter.com/OyY4RJkWbX