(Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
(Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Geen hoger cijfer voor station, wel voor fietsenstalling

Algemeen

STAD CENTRUM - Treinreizigers hebben het station Almere Centrum het rapportcijfer 6,8 gegeven. Dat is precies even hoog als het jaar daarvoor, ondanks de grote renovatie die bij het station heeft plaatsgevonden. Wel veel waardering is er voor de fietsenstalling.

Jaarlijks meten NS en ProRail de ervaringen van reizigers met de Stationsbelevingsmonitor. De treinreizigers waarderen het Almeerse hoofdstation met rapport cijfer 6,8. Daarmee heeft het station niet aan waardering gewonnen.

Metamorfose

Station Almere en de omliggende pleinen hebben een metamorfose gehad. Zo heeft het station een ruime, lichte stationshal gekregen met nieuwe, transparante liften. Dankzij de doorgetrokken tegelvloer is het gebied met het Stationsplein en Mandelaplein één geheel geworden. Het project is mogelijk gemaakt door NS, ProRail, provincie Flevoland, het Rijk en gemeente Almere.

Fietsenstalling

Een beter cijfer is er voor de nieuwe fietsenstalling aan de Landdrostdreef bij het station. In het klanttevredenheidsonderzoek van NS kreeg de servicegerichtheid van de medewerkers een 9,2 als rapportcijfer.
Het station heeft twee nieuwe fietsenstallingen: aan het Busplein en aan de Landdrostdreef. Hier is plek voor ruim 3500 fietsen. Met een OV-pas parkeren reizigers hun fiets de eerste 24 uur gratis. Bij de Landdrostdreef is ook een servicewinkel om fietsen te repareren.

Sluiting fietsenstallingen 

Vanaf maandag 29 januari tot en met vrijdag 15 maart worden de sprinklerinstallatie in de Bibliotheekgarage en de Stadhuispromenade fietsenstalling vervangen. De Bibliotheekgarage is tijdens de werkzaamheden afgesloten. De fietsenstalling blijft open. Er zullen gefaseerd delen worden afgezet, waardoor er minder plekken beschikbaar zijn.