Alfen
Alfen

Leveringsovereenkomst batterijen Alfen en CATL

Algemeen

Het Almeerse bedrijf Alfen, specialist in innovatieve energieoplossingen, heeft een leveringsovereenkomst voor de lange termijn gesloten met CATL, wereldwijd marktleider in innovatieve technologieën voor nieuwe energietoepassingen. Met deze meerjarige overeenkomst kan Alfen voldoen aan de toenemende vraag en versterken ze hun leveringsketen voor energieopslagsystemen in Europa.

De verwachting is dat de opslag van energie in Europa alleen al in 2024 met zo’n 60% zal groeien vergeleken met 2023, als wordt gekeken naar megawattuur (MWh) bij de opslag van nutsbedrijven en commerciële opslag.
“Met deze overeenkomst versterken we onze samenwerking met CATL”, zegt Marco Roeleveld, CEO van Alfen. “Zo kunnen we onze duurzame TheBattery™-energieoplossingen blijven leveren. Hierdoor blijven we in staat om de groei van duurzame energiebronnen te ondersteunen en de balans tussen vraag en aanbod op het gebied van elektriciteit te handhaven.”

Energieopslagoplossingen van Alfen

Alfen houdt zich al sinds 2011 bezig met het ontwikkelen van energieopslagsystemen. Ze hebben installaties in meer dan negen Europese landen en hebben een contractueel overeengekomen capaciteit van meer dan 777MWh in 11 Europese landen. Hun oplossingen zijn gebaseerd op twee hoofdproducten, die voor zijn afgestemd op verschillende markten en toepassingen, maar gebaseerd zijn op dezelfde ontwerpprincipes om optimale prestaties, flexibiliteit, modulariteit en duurzaamheid te waarborgen: TheBattery Elements en TheBattery Mobile.