(Foto: politie.nl)
(Foto: politie.nl)

Hennepkwekerij in bedrijfspand ontdekt na anonieme tips

Algemeen

De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Musicalstraat in Almere Stad. Zij kwamen de kwekerij op het spoor na meerdere anonieme tips.

Via Meld Misdaad Anoniem kwamen meerdere tips binnen dat er mogelijk hennep gekweekt zou worden in een bedrijfspand. De politie ondernam daarop actie en besloot bij het pand te gaan kijken. Zij troffen een hennepkwekerij aan met naar schatting meer dan 400 planten. De hennepplanten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie doet onderzoek en sluit aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Risico’s

In het pand werd illegaal stroom afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt volgens de politie de nodige risico’s voor omwonenden en naastgelegen bedrijfspanden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. De politie roept dan ook op om vermoedens van een hennepkwekerij te melden. “Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij”, aldus de politie.

Vermoeden melden

Bel bij vermoeden van een hennepkwekerij de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.