Static Entertainment won naast de award ook een voucher ter waarde van 1000 euro. (Foto: aangeleverd)
Static Entertainment won naast de award ook een voucher ter waarde van 1000 euro. (Foto: aangeleverd)

Static Entertainment wint Startup Hero Journey Award

Algemeen

Onder luid applaus van het publiek werd woensdag de allereerste Startup Hero Journey Award uitgereikt door wethouder Maaike Veeningen aan Static Entertainment. De finale in De Nieuwe Bibliotheek volgde na intensief programma waaraan acht Almeerse startups deelnamen. Doel van het programma was om de startups uit te dagen hoe ze vanuit hun huidige businessmodel antwoord kunnen geven aan één van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

Startups maken een snelle groei mee, het programma gaat hierop in. Daarnaast werden de startups ook uitgedaagd om, nog meer dan ze al eventueel al deden, impact te maken op een maatschappelijk thema. Tijdens het programma kregen de startups hiervoor diverse workshops, inspiratiesessies en pitchtraining. Daarbij werden de startups ook gekoppeld aan een zakelijke mentor uit het mentoren programma van UPALMERE!. 

Pitches

Tijdens de finale streden de acht startups met hun pitches om de Startup Hero Journey award 2023. Static Entertainment onderscheidde zich als de onbetwiste winnaar. Het bedrijf zet zich in voor de bevordering en ontwikkeling op een positieve en professionele wijze, waarbij innovatie, technologie, kwaliteit en oprechte interactie hoog in het vaandel staan. Naast de award ontving Static Entertainment ook een voucher ter waarde van 1000 euro die ingezet mag worden bij de verdere internationalisering van het bedrijf. 

De jury bestond Marie-Jeaninne Citroen (Rijksdienst voor Ondernemers), Yeni Joseph (The Next Web) en Joey Moreau (Startupbootcamp). Ze beoordeelden de startups op criteria zoals groei, impact, innovatie en schaalbaarheid.

Het programma van de Startup & Scale-up Hero Journey is ontwikkeld door team UPALMERE! die zich vanuit de afdeling Economische Ontwikkeling van de gemeente Almere bezighoudt met het ondersteunen en faciliteren van de innovatiekracht van startups en scale-ups en deze te borgen in de stad. De andere Almeerse startups waren: Jimploy, Linq2, Cotit, Budget2Pay, Wereldbeleving, I Am Lou en Sciggi.

Meer informatie: www.staticentertainment.nl en www.upalmere.nl.