Mario Broerse gaat er op 5 mei weer een feestje van maken op de Grote Markt. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Mario Broerse gaat er op 5 mei weer een feestje van maken op de Grote Markt. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Horeca Grote Markt organiseert Koningsnacht, Koningsdag en Bevrijdingsdag

Algemeen

De horeca op de Grote Markt in Almere slaat de handen ineen en organiseert dit jaar weer een feestelijk programma met dj’s en artiesten op Koningsnacht, Koningsdag én Bevrijdingsdag.

Er is gekozen voor een samenwerking met het platform AllyLife, die een interessante invulling en twist heeft gegeven aan het programma. “Na de vele obstakels tijdens de pandemie is het eindelijk weer mogelijk om dit evenement voor het eerst sinds een paar jaar te organiseren”, aldus de organisatoren. “Bijzonder aan dit jaar is dat de horeca rondom de Grote Markt heeft besloten om onderdeel te zijn van de organisatie van deze dagen en nacht. Voorheen werd dit evenement georganiseerd door de ondernemersvereniging, OVSA.”

Het programma bestaat uit een mix van dj’s, coverbands en Nederlandstalige muziek. “Door de zeer diverse samenstelling van de muziek is er dus voor elke inwoner van Almere iets om op te swingen.”

Programma Koningsnacht

Op Koningsnacht, woendagavond 26 april, kan worden gedanst op muziek van de lokaal bekende dj’s die regelmatig draaien in de omliggende horeca of de house dj’s: Eloy Hoose, Joshi Shawn, Fella, DJ Dekker en KAI.

Programma Koningsdag

Het programma op donderdag 27 april, Koningsdag, wordt georganiseerd in samenwerking met AllyLife, met muziek van diverse coverbands en nederpop tussen 12:00 uur en 19:00 uur: Kyle Janssen, Vici & Friends, The Livingtons, The Royaltease en Mits Mitchell. 

In de avond kunnen bezoekers genieten van Nederlandstalige muziek: Dennis Wize, Vince Collet, Laura Fischer, Quincy en Jeffery Stappers.

Bevrijdingsdag

Het muzikale spektakel is op 5 mei is eveneens een samenwerking tussen de horeca en AllyLife, met een middag- en een avondprogramma.

Dagprogramma: Vici & Friends, MAR, Kasper Nova, Winnaar Almere Got Talent en Mits Mitchell. 

Avondprogramma: DJ Jeroen Hamer, Mario Broerse, Danny Lit, Yves Berendse, NiceKai MC Con Fatti.