Kinderdirecteuren bezoeken Upcyclecentrum Haven (Foto: aangeleverd)
Kinderdirecteuren bezoeken Upcyclecentrum Haven (Foto: aangeleverd)

Kinderdirecteuren bezoeken Upcyclecentrum Haven

Algemeen

Vorige week bezochten de Flevolandse kinderdirecteuren Natuur en Duurzaamheid een bezoek aan het Upcyclecentrum in Haven. De kinderdirecteuren kregen een rondleiding, gingen in gesprek met verschillende ondernemers en raakten geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan met upcycling.

De kinderen kregen uitleg over het belang van afval scheiden en hoe afval verwerkt wordt. Medewerkers van Stadsreiniging lieten zien hoe het ophalen van afval werkt. Daarnaast bezochten de kinderdirecteuren een aantal ondernemers die in het Upcyclecentrum werkzaam zijn. Zij maken nieuwe producten van oude materialen. Door te laten zien wat upcycling inhoudt maakten ze de kinderen enthousiast om thuis ook met het thema aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door knuffels of poppenkleertjes te maken van oude sokken. Een van de kinderen zei; “Zonde dat al deze spullen weggegooid worden, ik wil alles wel meenemen naar huis om er iets moois mee te maken.” 

Over de kinderdirecteuren

De kinderdirecteuren Natuur en Duurzaamheid werken een schooljaar lang aan de thema’s biodiversiteit, water, afval en schooltuinieren. De kinderen ontmoeten elkaar elk kwartaal en worden ondersteund door Stad en Natuur Almere en IVN Flevoland.