Café Men at Work op de Grote Markt, tweede pand van links. (Foto: Fred Rotgans)
Café Men at Work op de Grote Markt, tweede pand van links. (Foto: Fred Rotgans)

Café Men at Work weer open

Algemeen

De rechtbank in Utrecht heeft besloten dat café Men at Work op de Grote Markt weer open mag. De eigenaar van het café had een zaak aangespannen tegen de gemeente nadat de horecagelegenheid op 24 februari door de burgemeester gesloten werd. 

De rechter heeft geoordeeld dat er nu, twee weken na de sluiting, geen reden meer is om de sluiting nog langer voort te zetten.

Dronken minderjarigen

Het café werd gesloten naar aanleiding van meerdere incidenten die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Al in januari was sluiting van de zaak door de burgemeester overwogen, maar afspraken omtrent een veiligheidsplan hebben die overweging destijds van tafel geveegd. Twee dronken minderjarige meisjes die in februari door de politie op de Grote Markt zijn aangetroffen die verklaarden dat ze bij Men at Work waren geweest hebben de doorslag gegeven voor de sluiting. Mede doordat er na het incident met de meisjes bij een controle door handhaving geen leidinggevenden aangetroffen werden in het café.

Verklaring ingetrokken

Echter, de meisjes zijn later teruggekomen op hun verklaring en geven aan niet bij Men at Work geweest te zijn. De afwezigheid van een leidinggevende op de werkvloer wordt verklaard doordat deze even naar een nabijgelegen snackbar was gegaan.

Handhaven orde en veiligheid

De uitspraak van de rechter is gebaseerd op de huidige situatie en is geen indicatie dat de burgemeester onrechtmatig gehandeld heeft. Ook heeft de rechter bepaald dat de eigenaar van café Men at Work met politie en gemeente in gesprek moet blijven over het handhaven van orde en veiligheid in het café.