Sinterklaas bracht een bezoek aan de kinderen in het AZC Almere. (Foto: Rotary Club Almere New Town)
Sinterklaas bracht een bezoek aan de kinderen in het AZC Almere. (Foto: Rotary Club Almere New Town)

Rotary Club Almere New Town helpt Sinterklaas recyclen

Algemeen

Het clubjaar van Rotary Club Almere New Town stond vorig jaar in het teken van duurzaamheid. Dit resulteerde in het plan om iets te doen met de enorme hoeveelheid speelgoed die op zolders, kinderkamers en in woonkamers ligt te verstoffen. Alle bassischolen in Almere werden aangeschreven om Sinterklaas te helpen recyclen. 

Dankzij het enthousiasme van de leerlingen, ouders en leerkrachten van basisscholen de Achtbaan, Ark, Buitenburcht, Dukdalf, Olijfboom, Optimist, Vuurvogel en Windwijzer is er een enorme hoeveelheid speelgoed ingezameld. Dit speelgoed is naar het pakhuis van Sinterklaas gebracht bij het AZC in Almere. 

Vorige week maandag kwam Sinterklaas op bezoek bij de kinderen van het AZC. De tientallen enthousiaste kinderen zongen tijdens een voorstelling van het Wolkentheater hun longen uit hun lijf: Sinterklaasje kapoentje en Sinterklaasje bonne bonne bonne. Al die moeite was niet voor niets. Ze werden getrakteerd op mooie cadeaus die dankzij Sinterklaas weer een nieuwe bestemming vonden bij blije kinderen.De opbrengst was zo groot dat Sinterklaas ook wat cadeaus heeft achtergelaten in het pakhuis bij het AZC om bijvoorbeeld bij verjaardagen of andere speciale gebeurtenissen ook de kinderen te kunnen trakteren. Een hele geslaagde actie dankzij al die welwillende kinderen, ouders, leerkrachten en leden van Rotary Club Almere New Town.

De inzamelactie leverde heel veel Sinterklaascadeautjes op. (Foto: Rotary Club Almere New Town)