Winaars Onderneming van het jaar 2023, vlnr: Ivar Quatfass van Qua-vac, Martin en Marina Ort Strand22 en Erik de Jong van 999 Games (Foto: Fred Rotgans)
Winaars Onderneming van het jaar 2023, vlnr: Ivar Quatfass van Qua-vac, Martin en Marina Ort Strand22 en Erik de Jong van 999 Games (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

999 games, Qua-vac en Strand22 uitgeroepen tot Onderneming van het jaar 2023

Algemeen

Op de dag van de ondernemer zijn 999 games, Qua-vac en Strand22 gisteren in de Sharp Businesslounge van Almere City FC uitgeroepen tot de Onderneming van het jaar 2023. Wethouder Maaike Veeningen en voorzitter van de Vereniging Bedrijfskring Almere Kimberley Valentien hebben de titels samen uitgereikt. Het is dit jaar voor het eerst dat de prijs aan drie categorieën is uitgereikt, omdat de gemeente en de VBA het belangrijk vinden om verschillende soorten bedrijven de kans te geven op de titel. 

Alle genomineerden zijn door de vakjury bezocht en beoordeeld op verschillende criteria, en ook het publiek heeft een stem uit kunnen brengen.

999 Games, onderneming van het jaar Midden-Groot bedrijf

999 Games is marktleider op het gebied van bordspellen in de Benelux. Het assortiment varieert van snelle kaartspellen zoals Beverbende tot uitdagende dobbelspellen als Keer op Keer en Clever. Daarnaast heeft het bedrijf moderne klassiekers, zoals Catan, 30 Seconds, Wingspan en Carcassonne. Niet alleen vertalen zij de beste internationale titels voor de Nederlandstalige markt, 999 games ontwikkelt ook toonaangevende spellen in eigen beheer. 

999 Games is als winnaar van deze prijs ook direct genomineerd voor de Flevolandse TOP Onderneming prijs die zal worden uitgereikt tijdens het jaarlijkse Flevopenningengala. 

Qua-Vac, onderneming van het jaar Klein bedrijf

Qua-vac levert wereldwijd een duurzaam alternatief voor traditionele riolering, door middel van een vacuümsysteem. Hiermee kan op een milieuvriendelijke manier grijs en zwart afvalwater verzameld en getransporteerd worden voor waterzuivering. Daarnaast levert Qua-vac, als exclusief distributeur van het Finse Evac OY duurzame vacuümtoiletten en systemen voor afval(water)inzameling en -behandeling, welke geplaatst worden op schepen en jachten, maar ook in gebouwen en supermarkten.

Strand 22, onderneming van het jaar categorie Starter

Midden in coronatijd openden eigenaren Martin en Marina Ort Strand22, hét strandpaviljoen op de vernieuwde Esplanade in Almere Centrum. Zij hebben hun liefde en hart voor de stad samen weten te combineren in één bedrijf. Alles binnen het bedrijf wordt ingekocht en/of uitgevoerd door Almeerse familiebedrijven. Daarnaast organiseert Strand22 activiteiten als beachvolleybal, thema-avonden, 70/80s disco, proeverijen en barbecues. Het pand dient dus niet alleen als restaurant en café, maar ook als activiteiten- en evenementenlocatie.

Prijzen

999 Games en Qua-vac winnen een jaar lang 2 business-seats bij Almere City FC, een lidmaatschap bij de Vereniging Bedrijfskring Almere en een redactioneel item in Almere Zaken. Winnaar in de categorie Starter van het jaar,Strand 22 heeft daarnaast ook een marketingbudget van 2500 euro in ontvangst mogen nemen. 

Erik de Jong, commercieel directeur 999 games, samen met zijn team, wethouder Maaike Veeningen en voorzitter van de VBA Kimberly Valentien (Foto: Fred Rotgans)
Ivar Quatfass, managing director Qua-Vac, winnaar categorie Klein bedrijf, samen met wethouder Maaike Veeningen en voorzitter van de VBA Kimberly Valentien (Foto: Fred Rotgans
Martin en Marina Ort, eigenaren Strand22, winnaar ondernemersprijs categorie Starter van het jaar (Foto: Fred Rotgans)