(Foto: provincie Flevoland)
(Foto: provincie Flevoland)

Kruispunt Hogering Hollandsedreef gaat vijf maanden dicht

Algemeen

De werkzaamheden aan de Hogering gaan een nieuwe fase in. Vanaf half augustus wordt er gewerkt aan het kruispunt met de Hollandsedreef. De Hollandsedreef is dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren tot en met 31 januari 2023. Wie een kijkje achter de schermen wil nemen kan op zaterdag 27 augustus terecht op de Open Dag. Van 10.00 tot 14.00 uur is het bouwterrein dan geopend voor publiek. 

Vanaf maandag 15 augustus wordt er gewerkt aan een nieuwe op- en afrit om de Hollandsedreef aan te sluiten op de Hogering. Hiervoor moet eerst de grond worden opgehoogd. Daarna wordt een fundering aangebracht waarop twee lagen geluidsreducerend asfalt komen. Tijdens de werkzaamheden gaat het kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering dicht voor het verkeer. Tegelijkertijd is ook de Wormerweg naar industrieterrein Hollandsekant dicht voor verkeer.

Omleiding

Verkeer vanuit de Muziekwijk en vanaf industrieterrein Hollandsekant dat via de Hollandsedreef en Hogering naar de A6 wil, maakt tijdens de afsluiting gebruik van oprit 3 (Almere-Stedenwijk). De route loopt dan via de Hollandsedreef en de Havendreef. Deze route geldt ook in de omgekeerde richting; neem vanaf de A6 afrit 3 Almere-Stedenwijk. Verkeer van en naar het noorden van Almere (richting Noorderplassen en de Buitenring), rijdt via de Hollandsedreef, Stedendreef en de Muziekdreef (en omgekeerd).

Sluipverkeer voorkomen

De afsluiting van de Wormerweg is niet nodig voor werkzaamheden, maar om sluipverkeer in de Muziekwijk te voorkomen. Verkeer van en naar het industrieterrein kan dan alleen rijden via de Beemsterweg, Hollandsedreef en Havendreef. Daarbij zal ook nu weer een vrachtwagenverbod (uitgezonderd bestemmingsverkeer) gelden voor de toegangswegen naar de Muziekwijk. Tijdens de eerste twee weken van de afsluiting staan er verkeersregelaars om het verkeer van en naar Hollandsekant te begeleiden. Zodra in 2023 de Hollandsedreef weer volledig open is, gaat ook de Wormerweg weer open.

Open dag  voor publiek

Op zaterdag 27 augustus is er een Open Dag. Van 10.00 tot 14.00 uur is het bouwterrein dan open voor publiek. Er is van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Er kan met stoepkrijt worden getekend op het nieuwe asfalt, wie zijn fiets of rolschaatsen meebrengt kan een rondje door de nieuwe tunnelbak maken, er is een foto-expositie te zien van de werkzaamheden en bezoekers kunnen als een bouwvakker op de foto met een hijskraan of graafmachine. Er zijn twee ingangen naar het bouwterrein. De eerste ingang is bij de Hollandsedreef (industrieterrein Hollandsekant), de tweede ingang is bij de Herman Gorterweg (Literatuurwijk). Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Flevoland.