Gert-Jan van Maanen van Bowling Almere. (Foto: Fred Rotgans)
Gert-Jan van Maanen van Bowling Almere. (Foto: Fred Rotgans)

Bowling Almere viert 10-jarig bestaan

Algemeen

Het is feest bij Bowling Almere. Deze week viert het bowlingcentrum haar 10-jarig bestaan in Almere. “Het is al tien jaar geweldig om de Almeerders blij te kunnen maken met een avond gezelligheid, bowlen, glowgolfen en lekker eten,” vertelt eigenaar Gert-Jan van Maanen.

Aan de Trekweg 31 in Almere Buiten is het elke dag druk. En dat is niet verwonderlijk, met 24 bowlingbanen is deze bowling één van de grootste bowlingbanen van Nederland. Naast bowlen en indoorgolf is er ook een grandcafé met poolbiljarts, darts en shuffleboards.

Bowlingcentrum
Eigenaar Gert-Jan van Maanen startte het Almeerse bedrijf tien jaar geleden, nadat hij al in Harderwijk een bowlingcentrum bezat. “In Harderwijk ben ik opgegroeid boven de bowling. Mijn vader nam het bedrijf over en later nam ik het weer van hem over. Maar ik zag ook kansen in Almere. Een stad als Almere hoort gewoon een goed bowlingcentrum te hebben.” En zo geschiedde.

Grootste van Nederland
Al duurde het al met al wel een jaar of zes voordat we destijds open konden. DooWorld had voorheen 12 bowlingbanen. Ik wilde er eerst 16, maar het zijn er uiteindelijk zelfs 24 geworden. Daarmee zijn we één van de grootste bowlingcentra van heel Nederland. Het is hier dan ook ontzettend druk, zeker sinds we een maand of vier geleden ook zijn begonnen met glowgolf. Het mooie bij ons is dat je dus uit verschillende activiteiten kan kiezen, plus daarnaast ook lekker kan eten. Een ideale avond uit voor alle Almeerders.”