De cheque werd uitgereikt door Annemarie Kiekens van BUN en in ontvangst genomen door Hilde van Garderen (Foto: aangeleverd)
De cheque werd uitgereikt door Annemarie Kiekens van BUN en in ontvangst genomen door Hilde van Garderen (Foto: aangeleverd)

Bun Holding overhandigt cheque aan stichting Miep Diesel

Algemeen

Een cheque ter waarde van 2500 euro werd afgelopen vrijdag door Annemarie Kiekens van BUN Holding uitgereikt aan het bestuur van stichting Miep Diesel. 

Deze stichting is in 2021 opgericht als een vervolg op de publicatie van “Bakvis in oorlogstijd”, het dagboek van een 15-jarige Haarlemse in de oorlogsjaren. Publicatie van het dagboek heeft geleerd dat juist een persoonlijk egodocument het verleden op indringende wijze invoelbaar kan maken voor een jongere generatie. Het geldbedrag is bestemd voor de realisatie van een educatiepakket op basis van dit dagboek voor kinderen in groep 7/8 en onderbouw van het VO.
“We zijn heel blij met deze schenking waardoor de realisatie van het educatiepakket weer een stapje dichterbij komt. Het gesprek met jongeren over wat oorlog en bezetting betekent is altijd belangrijk maar nu misschien nog wel relevanter dan ooit”; geeft Hilde van Garderen voorzitter van de stichting aan.
Voor familiebedrijf Bun is met name het investeren in de jongere generatie en het overdragen van de boodschap dat vrede en welvaart nooit vanzelfsprekend zijn een belangrijke motivatie voor het doen van deze schenking.