(Foto: HV Almere)
(Foto: HV Almere)

Grote brand bij recyclingbedrijf op De Vaart

Algemeen

Bij recyclingbedrijf Cirwinn op industrieterrein De Vaart is vrijdagavond rond 19.00 uur een grote brand uitgebroken. De brand sloeg al snel over de betonnen omheining en tegen twee gebouwen aan, waardoor de brandweer heeft opgeschaald naar ‘Grote brand’. 

De brandweer is met eenheden uit Flevoland en ’t Gooi ter plaatse geweest om de brand te bestrijden. Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van een groot watertransport uit Huizen om voldoende water bij de brand te krijgen. Ook een schuimblusser uit Lelystad is ingezet om grote hoeveelheden water over de brand te spuiten. 

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Medewerkers van Cirwinn die niet lang na het uitbreken van de brand aankwamen, hebben diverse voertuigen veilig weggezet. Ook hebben ze met shovels balen geperst plastic uit elkaar getrokken zodat het vuur makkelijker te doven was. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Dit is niet de eerste brand op deze locatie. Ook in 2019, 2016, 2012 en 2011 is de brandweer hier druk geweest met (grote) branden.

Bron: www.hv-almere.nl