In Almere staan ook dit jaar weer verschillende bekende ondernemers hun directeursstoel voor een week af aan een baas van de toekomst. (Foto: aangeleverd)
In Almere staan ook dit jaar weer verschillende bekende ondernemers hun directeursstoel voor een week af aan een baas van de toekomst. (Foto: aangeleverd)

JINC ‘Bazen van Morgen’ nemen Almeerse bedrijven over

Algemeen

In heel Flevoland worden deze week 25 bedrijven overgenomen door in totaal 29 kinderen. Tijdens JINC ‘Baas van Morgen’ ervaren leerlingen van de basisschool of het vmbo hoe het is om de leiding te hebben. Ze doen bovendien een waardevol contact op voor later: de bazen in kwestie beloven hun jonge collega’s dat ze later een beroep op hen mogen doen. Ook Almere is weer goed vertegenwoordigd met vele ‘Bazen van Morgen’.

In Almere staan dit jaar weer verschillende bekende ondernemers hun directeursstoel voor een week af aan een baas van de toekomst, waaronder Wouter Stevens (Rabobank Almere), Remco Breet (Recruit a Student), John Bes (Almere City FC), Robin Sluijter (SenS Online Solutions), Liesbeth Bronkhorst (Stad en Natuur) en Rodrigo Soto Escamilla (Ultimum). Alle bazen en ‘Bazen van Morgen’ van Flevoland sluiten gezamenlijk de week af bij Rabobank Almere.

Ondernemen

JINC ‘Baas van Morgen’ vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Het is een feestelijk evenement voor leerlingen van de basisschool of het vmbo die eerder al leerden hoe ze moeten solliciteren, netwerken of ondernemen. Als jonge directeur schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Zelfvertrouwen

JINC-directeur Daniël Roos: “We willen onze leerlingen zoveel mogelijk kennis en ervaring meegeven, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan. ‘Baas van Morgen’ is daarbij erg waardevol. Uit ervaring weet ik dat het meelopen met een baas een boost aan zelfvertrouwen geeft en dat kinderen daar veel van leren. Bovendien hebben ze voortaan het telefoonnummer op zak van iemand met invloed die hen kan helpen bij het vinden van een stage of het geven van advies.”

Loopbaan

JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, wil met JINC Baas van Morgen de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. Want wie toevallig geboren is in een omgeving met sociaaleconomische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen - hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.

Aan JINC Baas van Morgen 2022 doen in de week van 30 mei landelijk ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar en meer dan 300 bedrijven mee.