In februari 2020 brak brand uit in het restaurant. Sindsdien is het dicht. (Archieffoto: HV Almere)
In februari 2020 brak brand uit in het restaurant. Sindsdien is het dicht. (Archieffoto: HV Almere)

Plan voor woongebouw op plek Tang Dynastie

Algemeen

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd om op de plek van restaurant Tang Dynastie aan de Sumatraweg in Buiten, een woongebouw met 72 appartementen te realiseren.  

Het restaurant staat al een aantal jaar ongebruikt nadat er brand was uitgebroken. Op de plek van het restaurant moet een woongebouw komen met de naam Tang Tower. Het zou ruimte moeten bieden aan 72 appartementen. Het gaat hier om een ingediende aanvraag, het is nog niet mogelijk om zienswijzen of bezwaren in te dienen. Dat is pas mogelijk als er een beslissing is genomen over het(ontwerp)besluit.

Brand

Tang Dynastie is een succesvol restaurant, in februari 2020 brak er brand uit, die vermoedelijk was ontstaan in de meterkast. Sindsdien is het restaurant gesloten en biedt het een desolate aanblik. In juni 2021 liet de eigenaar weten het restaurant weer te zullen openen als alle beperkende corona-maatregelen zouden zijn opgeheven. Op vragen van Respect Almere liet de gemeente weten dat een aantal partijen bij de gemeente geïnformeerd had naar de mogelijkheden van herontwikkeling op het terrein van het restaurant.