Steeds meer Flevolanders kiezen voor de fiets als ze naar hun werk gaan.(Foto: aangeleverd)
Steeds meer Flevolanders kiezen voor de fiets als ze naar hun werk gaan.(Foto: aangeleverd)

Pak de fiets naar kantoor

Algemeen

Deze maand staan de challenges van de Natuur en Milieu Federatie Flevoland (NMFF) in het teken van ‘schoon vervoer’. “Soms werken we nog thuis, maar we gaan ook weer vaker naar kantoor. Kies voor de fiets als je toch op fietsafstand werkt”, roept de NMFF op. “Stap op en doe mee aan de ‘Fiets naar je werk dag’ op 19  mei.”

Steeds meer Flevolanders kiezen voor de fiets als ze naar hun werk gaan. In totaal kozen 51 Flevolanders tijdens de challenge van vorige week voor de fiets en bespaarden daarmee 33150 kg CO2. “Elke dag dat je fietst en de auto laat staan, bespaar je 130 kilogram CO2 per maand. Zo draag je bij aan minder CO2-uitstoot en het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk.” Wie meedoet aan de nieuwe challenge ‘Naar kantoor? Stap op en pak de fiets’ krijgt als beloning een MooiFlevoland-fietssleutelhanger.

Impact challenges

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. “Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik”, aldus de initiatiefnemers.

Meedoen kan via www.ikdoemeejijook.nl.