Casper de Rooi, Marina en Martin Ort voor Strand22. (Foto: Fred Rotgans)
Casper de Rooi, Marina en Martin Ort voor Strand22. (Foto: Fred Rotgans)

Ultiem strandgevoel bij Strand22 op Esplanade

Algemeen

Almere Centrum heeft er een heel bijzonder adresje bij. Aan het nieuw aangelegde stadsstrand op de Esplanade is onlangs Strand22 geopend. Gasten kunnen hier genieten van een gezellig drankje of etentje met fenomenaal uitzicht. Nu het weer mooier wordt, is het grote terras ook open en is het de ideale plek voor een zwoele avond cocktails of een avond uit. 

Bij Strand22 kan worden geluncht, geborreld of gedineerd. Op het menu staat voor ieder wat wils. Er kan gekozen worden uit diverse broodjes en sandwiches, ‘echte’ en vegahamburgers, salades, pokébowls, verschillende koude en warme voorgerechten of kleine bijgerechten en een uitgebreid menu van hoofdgerechten met vis, vlees of vegetarische opties en lekkere toetjes. Daarbij kan worden genoten van uiteenlopende wijnen, biersoorten, bekende maar ook onbekende cocktails en mocktails en uiteraard andere non-alcoholische opties en frisdranken.

Er kan ook eten worden afgehaald of een barbecuepakket worden besteld voor op een van de barbecues die op het strand worden geplaatst.

Ondernemende Almeerders

Strand22 is een initiatief van ondernemersduo Martin en Marina Ort en Casper de Rooi. Martin en Marina zijn beiden Almeerders van het eerste uur en bekende gezichten in ondernemend Almere. Marina runde jarenlang een supermarkt en inmiddels al ruim 15 jaar de Bruna in Almere Centrum. Martin is directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA). Ze zetten zich graag in voor hun stad en liepen al een tijd rond met het idee een eigen horecagelegenheid op te zetten. Martin: “De Esplanade hoort bij de binnenstad, maar was een beetje het ondergeschoven kindje. Toen de gemeente aangaf het gebied te willen opknappen in de opmars naar Floriade Expo 2022 besloten we de stoute schoenen aan te trekken”. De gemeente was enthousiast en de plannen konden worden ontwikkeld. Casper, die ervaring heeft in de horeca, en Marina runnen Strand22 samen.

Uitstraling

Almere Centrum staat bekend om de moderne architectuur. Martin, Marina en Casper wilden dat hun strandtent hier in mooi contrast bij zou passen. Ze bezochten verschillende voorbeelden aan andere Nederlandse (stads)stranden, en kwamen uiteindelijk uit bij het idee van een loods. Die werd gebouwd en van binnen omgetoverd tot een hippe, maar knusse zaak waar je ook in de wintermaanden heerlijk kunt zitten. Marina: “De plannen voor de Esplanade geven een prachtige impuls aan Almere Centrum. Nu de werkzaamheden langzaam maar zeker worden afgerond, is het resultaat van deze plannen echt goed te zien. Het stadsstrand is straks de kers op de taart. We zijn enorm trots en verheugd dat we een van de eerste nieuwkomers in deze hot-spot zijn en hopen veel enthousiaste gasten te verwelkomen”.

https://strand22.nl