(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeers bedrijfsleven in actie voor Oekraïne

Algemeen

Vanuit verschillende sectoren binnen het Almeerse bedrijfsleven zijn acties op touw gezet voor Oekraïne. Een grote verscheidenheid aan bedrijven zamelt geld of goederen in voor het land dat momenteel in een staat van oorlog verkeert.

Almere City FC

Voetbalclub Almere City FC is samen met Businessclub-lid Tixxio, dat haar software-ontwikkelingsteam in Oekraïne gevestigd heeft, een inzameling van goederen gestart. Er is een lijst beschikbaar met de benodigde goederen. Almere City FC roept alle Almeerders op goederen bij de voetbalclub langs te brengen, waarna de goederen op vrachtwagens gezet worden die dagelijks naar Oekraïne rijden. In Oekraïne worden de goederen door medewerkers en vrienden lokaal verdeeld over de opvangplekken.

Ook zijn Almere City FC en Tixxio de afgelopen dagen actief geweest bij de evacuatie van vrouwen en kinderen uit het oorlogsgebied.

Slagerij Verhoef

Slagerij Verhoef, uit Almere Haven, heeft de ´Burger voor Oekraïne’ in het leven geroepen. Een gekruide burger van half om half gehakt, voor 1 euro per stuk, waarvan de gehele opbrengst naar Giro 555 gaat.

Thermen La Mer

Day Spa Thermen La Mer laat Oekraïne niet in zijn ‘eendje’ staan met de verkoop van blauw-gele sauna badeendjes; de ‘La Mer Duck’. De eendjes zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de receptie. De opbrengst van de ‘La Mer Duck’ gaat naar Giro 555. Wie een eendje koopt maakt bovendien kans op een leuke prijs.

Beesha

Beesha, producent en verkoper van shampoo en conditioner bars, heeft een ‘Body Bar voor Oekraïne’ ontwikkeld. De 100% plasticvrije en met de hand in Almere gemaakte geel-blauwe bar is voor 6,95 euro verkrijgbaar en de volledige opbrengst gaat naar Giro 555. De body bar is verkrijgbaar via de website van de organisatie. Een speciale teller houdt bij hoeveel bars er verkocht zijn.

Kunstlinie en Suburbia

Ook de Kunstlinie en theatergroep Suburbia dragen hun steentje bij. De organisaties werken mee aan de actie (h)Art for Ukraine, geïnitieerd door de Taskforce Cultuur. De Kunstlinie en Suburbia doneren een deel van de opbrengst van de voorstelling Mamma Medea aan Giro 555. Ook een deel van de kaartverkoop voor de tentoonstelling Shapeshifters in Kunstlinie gaat naar dit goede doel.

Obstacle Run

Outdoor Park SEC Survival organiseerde maandag een Obstacle Run voor Oekraïne. Daarmee werd 450 euro opgehaald, inclusief de horecaverkoop. SEC Survival heeft het bedrag afgrond naar 600 euro en gestort naar Giro 555.

Tafelronde

Inwoners van Almere kunnen bij Tafelronde Almere hulpgoederen voor Oekraïne inleveren. Tafelronde 155 Almere heeft in samenwerking met  41 club Almere 155 een ruimte beschikbaar waar vanuit meerdere vrachtwagens zullen vertrekken naar de grens-Tafellanden om vluchtelingen te helpen. Er is vooral behoefte aan medische spullen, maar ook algemene spullen.
Goederen doneren? Neem dan contact op met de commissie via oekraine@roundtable.nl Meer informatie is te vinden via de website van Tafelronde.