Sven Stimac. (Foto: aangeleverd)
Sven Stimac. (Foto: aangeleverd)

Geen schadevergoeding voor oud-directeur Floriade

Algemeen

De rechtbank in Rotterdam heeft oud-directeur Sven Stimac van de Floriade in het ongelijk gesteld. Stimac had zijn ontslag aangevochten en eiste doorbetaling van zijn salaris.

Stimac werd eind april ontslagen, kort na het vertrek van de andere directeur, Pieter Cloo. Het werd Stimac verweten dat hij te laat aan de bel had getrokken toen er circa 15 miljoen euro extra moest worden uitgetrokken. De extra kosten leidden tot groot chagrijn bij het college en de gemeenteraad.
Tegenover de rechter had Stimac aangegeven dat hem geen blaam trof. Juist hij zou openheid van zaken hebben gegeven door een extern bureau onderzoek naar de kosten te laten uitvoeren. Stimac vond het ontslag derhalve niet terecht en eiste daarom dat zijn maandsalaris van 26.600 euro zou worden doorbetaald tot en met eind 2023, als de Floriade is afgelopen.


De rechter ging echter niet op die eis in. Stimac krijgt het geld niet uitbetaald. De Floriade stond in haar recht om het contract met de directeur op te zeggen, blijkt uit de uitspraak.