Afbeelding

Genomineerden ‘Onderneming van het jaar 2022 Almere’ bekend

Algemeen

SenS Online Solutions en Travel Health Group zijn dit jaar genomineerd voor de prijs Onderneming van het jaar 2022. De genomineerden zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van wethouder Maaike Veeningen. Tot en met 19 december kan er worden gestemd op de twee Almeerse bedrijven.

De twee bedrijven zijn geselecteerd op een aantal criteria, zoals onderscheidend vermogen in de markt, uitstraling en werkgebied, duurzaamheid op het gebied van people, planet en profit, maatschappelijke betrokkenheid in Almere en innovatie.

SenS Online Solutions 

SenS Online Solutions is een full service online marketingbureau. Het bedrijf is ontstaan vanuit de overtuiging dat bedrijven online meer succes kunnen behalen door een hands-on, flexibele en resultaatgerichte aanpak. Hierin willen zij het verschil maken door meer transparantie te bieden met adequate en doelgerichte online oplossingen.

Naast de zakelijke dienstverlening is SenS Online Solutions leidend in Almere op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze zijn hoofdsponsor van Almere City FC, zetten zich in voor de voedselbank en starten in december een banketstavenactie om kinderen onder de armoedegrens tegemoet te komen. Dit is een lokaal initiatief vanuit Rotary Almere, waarbij het marketingbureau samen met hen ervoor zorgt dat deze kinderen toch de mogelijkheid krijgen om Sinterklaas te vieren en leuke cadeautjes krijgen. Ook zet het bedrijf zich in voor onder meer Free A Girl, een organisatie die zich wereldwijd inzet om seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes tegen te gaan en hen te bevrijden uit de meest barre omstandigheden. 

Wat betreft het eigen personeel komt 90% uit Almere en staat binnen SenS Online Solutions ondersteuning en talentontwikkeling centraal.

Travel Health Group

In 2022 is de Travel Health Group 30 jaar actief vanuit Almere. De organisatie staat in Nederland het meest bekend onder de label Care Plus en is sinds 2007 marktleider. De anti-insect producten zorgen dat reizigers onbezorgd op vakantie kunnen. In het jaar 1992 zijn zij begonnen met een lunchdoos met steriele naalden en spuiten voor verre bestemmingen, inmiddels hebben zij meer dan 200 producten in het assortiment en zijn ze verkrijgbaar in apotheken, buitensportwinkels, drogisten en supermarkten in ruim 25 landen. 

Alle producten die zij onder het merk Care Plus verkopen zijn ook verkrijgbaar in eigen merk-producten, waarbij zij al meer dan 30 private label klanten voorzien. Daarnaast werkt Travel Health Group hard aan een malariavrije wereld. Dit willen zij in 2030 bereikt hebben met het programma ‘Buy One, Give One‘. 

Stemmen

De prijs is gebaseerd op twee pijlers. De stem van de vakjury en de stem van het publiek hebben invloed op de benoeming van de winnaar. Tot en met 19 december is het mogelijk om de genomineerden te steunen en een stem uit te brengen via www.onderneeminalmere.nl/ovhj