Een van nieuwe robotica-medewerkers bij Atlantis. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Een van nieuwe robotica-medewerkers bij Atlantis. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Wereldrestaurant Atlantis zet robots in als gastheer

Algemeen

Wereldrestaurant Atlantis in Almere Poort heeft sinds kort vier robots ‘in dienst’. De elektronische gastheren ontvangen klanten en brengen hen naar hun tafel. De robots kunnen ook lege borden en glazen naar de keuken brengen. Iemand jarig? Ze kunnen ook een liedje zingen!

De rijdende computers met een vriendelijk ‘gezichtje’ maken gebruik van kunstmatige intelligentie. Gasten reageren verrast wanneer zij de robots zien en zijn overwegend enthousiast over deze bijzondere medewerkers. “Echt grappig hoe die tussen de mensen doorgaat om de spullen naar de keuken te brengen”, reageert een bezoeker. 

In China worden dergelijke robots volgens bedrijfsleider Ming Chou al langer ingezet. “Daar zijn ze al veel verder op het gebied van robotica. Het is overigens niet de bedoeling dat de robots ons eigen personeel gaan vervangen”, benadrukt hij. “Het persoonlijk contact tussen onze medewerkers en klanten blijft uiteraard voorop staan.”

Kijk voor meer informatie over wereldrestaurant Atlantis, dat werkt volgens het All you can eat-concept, op https://atlantisalmere.nl/ en voor meer informatie over deze robots op https://fulinrobots.nl/