Eigenaar Eric Herni (rechts) in zijn The Read Shop samen met schrijver Ronald Giphart. (Foto: Bob Friedländer)
Eigenaar Eric Herni (rechts) in zijn The Read Shop samen met schrijver Ronald Giphart. (Foto: Bob Friedländer)

Almeerse Read Shop genomineerd voor Boekverkoper van het Jaar

Algemeen

Voor het eerst in de geschiedenis is een Almeerse boekhandelaar genomineerd voor de titel Boekverkoper van het jaar. The Read Shop van Eric Herni in Almere Haven staat samen met andere landelijke boekverkopers op de longlist van de verkiezing. Stemmen op de favoriete boekwinkel is nog tot 1 september aanstaande mogelijk.

Genomineerde Eric Herni laat weten verheugd te zijn over deze bekendmaking. “Wellicht is dit gebeurd vanwege mijn columns op LinkedIn en Het Boekblad. En hopelijk vanwege de prestaties van mijn winkel. In ieder geval een hele eer om de eerste Almeerse boekhandelaar te zijn die voor deze prijs genomineerd is.”

Organisatie

Stichting Elspeet organiseert ieder jaar deze verkiezing onder alle boekhandelaren in Nederland. Vorig jaar werd echter besloten tot een jaar uitstel, vanwege de lockdown waar ook de boekwinkels me te maken hadden: “De boekhandels moesten dicht of konden maar beperkt open zijn: geen goed moment voor een verkiezing. Bovendien kan elke boekhandelaar die met deze situatie om moest gaan met recht Boekhandelaar van het Jaar worden genoemd. Voor nu zijn de vooruitzichten hoopvol, gooit de boekhandel zijn deuren open en komen de consumenten in grote aantallen boeken kopen. Het is tijd voor een doorstart.”

Stemmen

Stemmen kan tot 1 september aanstaande. Dan maakt de organisatie de shortlist bekend, met de vijf boekhandelaren die de meeste stemmen ontvangen. Een zeskoppige jury kiest vervolgens de Boekhandelaar van het Jaar, die de bokaal in ontvangst neemt. De uitreiking vindt eind september plaats. 

Stemmen op The Read Shop in Haven kan via deze link.